RIO, nova animirana avantura nastala u studiju „Bly Sky“ – poznatom po hitovima „Ledeno doba“ – biće ekskluzivno pretpremijerno prikazan tokom vikenda 9. i 10. aprila, dok će se na redovnom bioskopskom repertoaru naći 14. aprila.

Pretpremijere filma RIO desiće se simultano u bioskopima „Kolosej“, „Ster Cinemas“, Dom sindikata, „Roda Cineplex“ i „Tuckwood Cineplex“ u Beogradu, i „Areni Cineplex“ u Novom Sadu. 

 

Ovaj film, snimljen i za prikazivanje u 3D bioskopskim salama, je prvi film iz čuvenog studija „Bly Sky“ namenjen svim generacijama. RIO će biti prvi animirani film ove godine sinhronizovan na srpski jezik. Ulogu Plavka i Biserke igraju Dragan Mićanović i Ana Sofrenović, a u ostalim ulogama pojavljuju se Bojan Žirović, Marko Živić, Jelena Petrović, Luna Lu i Ivan Ivanović. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.

Za dečije glasove u sinhronizaciji „Rija“ održana je javna audicija u kojoj je učestvovalo preko 50 dece, sa ciljem da se odaberu jedna devojčica i jedan dečak. Žiriju, koji su činili Dragan Vujić i Marko Živić, bilo je teško da odabere između velikog broja talentovanih učesnika i učesnica, pa se odlučio podeli tri uloge, i to Anji Radovanović, Nikoli Todoroviću i Mihajlu Gajiću.

Priča ove duhovite avanture za odrasle i decu dešava se u jednom od najegzotičnijih gradova na svetu, Rio de Žaneiru, domu karnevala, dugačkih plaža i sambe. Glavni junak priče je Plavko, retki plavi ara papagaj koji živi u malom gradu u Americi misleći da je poslednji pripadnik svoje vrste. On čak ne ume ni da leti. Reditelj ove avanture za sve uzraste je brazilski reditelj Karlos Saldanja (Ledeno doba, Roboti).

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime