U  zgradi u Barseloni dešava se horor: stanovnici zaraženi virusom tumaraju naokolo napadajući svakoga ko im se nađe na putu. Zgrada je stavljena u karantin. Stižu lekarska ekipa i ekipa specijalaca kojima je zadatak da spreče da se zaraza raširi i da pronađu lek. U zgradi se takođe nalazi novinarka lokalne televizije, Anđela, sa kamerom kojom beleži događaje. Virus očigledno potiče od devojčice koja je još davno zaključana u sobu na tavanu, nakon što je jedan sveštenik bezuspešno pokušao da je izleči. Da li je opsednutost demonima zapravo virus? Lek se može pronaći samo ako se prvo nađe zaražena devojčica, i ako se analizira njena krv. Ali, to se mora izvesti  u zgradi posednutoj zaraženim stanarima, gde se ne zna ko je sve zaražen, i gde užas vreba iza svakog ćoška.

„REC 2“ pripada podžanru horor filmova snimljenih kamerom iz ruke, dokumentarističkim pristupom, kako bi se stekao utisak da je korišćen materijal koji su snimili sami akteri filma (recorded footage, cinéma-vérité podžanr horora).

Film iz kultne španske horor franšize „REC“ – „REC 2“, priča o zgradi u Barseloni posednutoj stanarima zaraženim demonskim virusom, od 4. novembra biće na redovnom repertoaru multipleksa „Kolosej“.
 

Poklanjamo 2×2 karte za četvrtak u 16.50 sati u bioskopu, Kolosej u Tržnom centru Ušće. Pošaljite mail na karte @ dominomagazin.com