Čast da otvori ovogodišnju Blockbuster reviju letnjih hitova pripala je ostvarenju "Templar: Krv za krv" reditelja Džonatana Ingliša. Premijeri pod vedrim nebom na Kalemegdanu prisustvovala je ekipa koja je radila na filmu, predvođena izvršnim producentom Milošem Đukelićem i glumcem Endijem Bekvitom, koji je specijalno povodom premijere doputovao iz Londona.
 
Radnja filma “Templar: Krv za krv” prati plaćenike koji su okupljeni oko mladog plemića, u pokušaju da odbrane njegov posed i spasu porodicu od klana keltskih pljačkaša, zaslepljenih osvetom i žednih krvi. Pored Endija Bekvita, u glavnim ulogama su Rozi Dej, Tom Oustin, Predrag Bjelac, Mišel Ferli i Roksen Meki. Film je kompletno snimljen u Srbiji, a deo spektakularnih scena koje je publika imala prilike da vidi sinoć sniman je u Beogradu na Kalemegdanu i na tvrđavi Maglič kod Kraljeva. Film “Templar: Krv za krv” domaća publika biće u prilici da gleda od 25. septembra u bioskopima.
 
Blockbuster revija seli se od večeras sa Kalemegdana u Dvoranu Doma sindikata usled najave hladnijeg vremena. Večeras u 20:30h u okviru Blockbuster revije biće prikazana drama "Ljubav je čudna stvar" Ajre Saksa, u kojoj igraju Džon Litgov, Alfred Molina i oskarovka Marisa Tomei. Ljubitelji mističnih avantura sigurno će uživati u filmu "Lavirint – Nemoguće bekstvo", koji je takođe na repertoaru Dvorane Doma sindikata večeras u 22:30h.

U subotu 20. septembra, ljubitelji sedme umetnosti  biće u prilici da vide američku akcionu komediju “Hajde da budemo panduri” (20:30h) i poslednji film Džejmsa Gandolfinija “Prljava isporuka” (22:30h). Francuska hit komedija “Šta smo bogu zgrešili” u režiji Filipa de Šoverona na repertoaru Blockbuster revije u Dvorani Doma sindikata je u nedelju 21. septembra u 20:30h. Reviju 21. septembra u 22:30h zatvara italijanska drama “Ljudski kapital” čija radnja se dešava na jezeru Komo u Italiji.

Ulaznice za Blockbuster reviju posetioci mogu da kupe putem Eventim prodajne mreže i na blagajni Dvorane Doma sindikata.

Letnja revija filmskih hitova Blockbuster traje do 21. septembra u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a program revije nalazi se na adresi blockbuster.mcf.rs.