Porodica Guči zapretila je produkciji filma “Gučijevi” sudskim procesom zbog njihovog portretiranja u novom filmu Ridlija Skota, a posebno predstavljanja Patricije Ređani – “Crne udovice” – kao žrtve.

Naslednici Alda Gučija (kojeg u filmu glumi Al Paćino) tvrdili su da se “produkcija filma” nije “potrudila da ih konsultuje” pre nego što su predsednika kompanije i “članove porodice Guči opisali kao nasilnike, neuke i neosetljive na svet oko sebe.”

“Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je danas izgrađen brend”, navodi se u saopštenju, koje je u ponedjeljak objavila italijanska televizijska služba ANSA.

U drami o ubistvu Lejdi Gaga glumi Patriciju Ređani koja je provela 16 godina u zatvoru zbog planiranja ubistva svog bivšeg supruga i nekadašnjeg šefa modne kompanije Mauricija Gučija (Adam Drajver).

Naslednici, koji su vodili Guči 33 godine do sredine 80-ih, posebno su se uvredili zbog prikazivanja Patricije kao žrtve, uprkos činjenici da je “osuđena da je bila podstrekač ubistva Mauricija Gučija”. Nacionalni mediji su je prozvali “Crnom udovicom”.

Predstavljanje Ređanijeve kao “žrtve koja je pokušavala da preživi u muškoj i mačo korporativnoj kulturi još je neprijatnije”, navodi se u saopštenju.

Ne samo u filmu, ovaj saosećajni prikaz Patricije proteže se i na izjave članova glumačke ekipe, naveli su Gučijevi naslednici u svojoj izjavi, koju su italijanski mediji naveliko citirali otkako je objavljena.

U nedavnom intervjuu za britanski Vog, Gaga je rekla da ne želi “veliča nekoga ko bi počinio ubistvo”, kroz svoj prikaz Ređani, ali da želi “da oda poštovanje ženama koje su kroz istoriju postale eksperti za preživljavanje”.

Porodica je odbacila tvrdnju iz filma Ridlija Skota da kompanija nije uključivala žene.

Konstatujući ove netačnosti, nastavlja se u saopštenju, “porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu (neophodnu) da zaštiti svoje ime i imidž”. klix, b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime