Ono što se najavljivalo već neko vreme je izgleda počelo. Netflix ukida deljenje šifre!

Novinari sa The Streamable su otkrili kako je streaming servis počeo da šalje notifikacije korisnicima da verifikuju svoje naloge. To se dešava kada njihovi algoritmi uoče nelogično ponašanje – odnosno kada se jedan isti nalog loguje sa više lokacija.

“Ako ne živite sa vlasnikom ovog naloga potrebno je da se registrujete kako biste nastavili korišćenje”, navodi se u poruci.

Posle toga je potrebno da se prođe procedura za verifikaciju. Netflix inače ne dozvoljava da se nalozi dele van jednog domaćinstva i to pravilo postoji od početka, iako su tolerisali deljenje naloga.

Kompanija je saopštila kako test verifikacije sprovodi kako bi povećali bezbednost servisa, iako je svima jasno da je ideja da se spreči deljenje šifara.

Još uvek se ne zna da li će se verifikacija intenzivirati ili će Netflix odustati od ideje da ukine deljenje šifre…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime