Biljana Srbljanović, autorka kultne serije Otvorena vrata se povlači iz rada na nastavku. Prenosimo njenu poruku sa Facebooka u celosti:

Kraj ORIGINALNIH “otvorenih vrata”, ko bi da se zadovolji kopijom,neka gleda…

Otvorena vrata će se, na žalost, raditi bez mene i bez Miloša Radovića. Nije bio problem oko novca, kao što je to obično slučaj. Novac je bio više nego ok. Ja sam navikla da imam potpunu kreativnu kontrolu nad onim što radim, a taj uslov nisu mogli da mi ispune. Mislili smo da, kao kreatori serije, koji smo još onda imali potpunu kreativnu kontrolu, najbolje znamo šta je za nju dobro. Izgleda da nismo u pravu. Želim im puno sreće u radu, naravno. Ja ne umem da radim ako sama nisam kreativno odgovorna do kraja.

Sve ok ljudi, glumci su stari, producent je sličan. Samo Miloš i ja nismo uspeli da ostvarimo kreativni san.

I meni je mnogo, mnogo žao. Lova, ponavljam, uopšte nije bila problem. Naprotiv. Ponuđen honorar je bio više nego dobar. Razišli smo se na kreativnom planu. U prošlim OV bilo je još dosta drugih scenarista. Miloš i ja smo, kao kreatori, radili poslednje verzije i tuđih tekstova. Time smo obezbeđivali neku ujednačenost stila i kreativnu kontrola. Sad ce neki od njih moći da rade samostalno. To je sve ok.

Sigurno će biti bolje. Starije i lepše.

Ponavljam, i meni je mnogo, baš mnogo žao. Ali tako je, ja nisam uspela da se izborim za kreativni autoritet nakon svih ovih godina rada.

Nevezano s ovim meni je totalno razumljivo kad me ljudi gade zbog politike i mog načina života. Retki su ipak oni koji mi osporavaju pisanje. Ja u sebe ne sumnjam ni politički, ni zbog svog života. Najveće su mi sumnje kreativne. Kad to uspem da pobedim, što je vrlo retko, onda čvrsto verujem u to što pisem i branim do kraja. Da nema nedoumice, želim svu sreću novim OV mislim da je to divan posao, sa divnim glumcima. Žao mi je što nisam mogla da učestvujem u tome. Neki od tih ko-scenarista će se verovatno obradovati da konačno rade bez naše kontrole. Sve je to život. Takozvano sranje. BILJANA SRBLJANOVIĆ

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime