Serija „Otkriće veštica“ (A Discovery Of Witches), zasnovana na bestselerima Debore Harknes, imaće premijeru na HBO GO-u 15. septembra, nakon čega će svake subote u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda. Premijera na HBO kanalu biće 23. oktobra u 20.00 h.

Ova savremena ljubavna priča smeštena je u okvire oksfordskog akademskog života, ali u svetu u kom šačica veštica, vampira i demona neprimetno živi među ljudima. Tereza Palmer glumi briljantnu akademkinju i istoričarku Dajanu Bišop, vešticu koja negira svoje poreklo. Otkriće rukopisa u oksfordskoj biblioteci vodi je usred opasne misterije – gde upoznaje zagonetnog genetičara Metjua Klermonta (Metju Gud), koji takođe ima mračnu porodičnu tajnu: vampir je. Dajana i Metju kreću na putovanje da bi razumeli tajne drevnog rukopisa i dok se zbližavaju, odvijaju se događaji koji prete da naruše krhki mir koji odavno postoji među vešticama, vampirima, demonima i ljudima.

Dajanina tetka Sara Bišop (Aleks Kingston) je veštica koja uživa veliko poštovanje, kao potomak prve veštice pogubljene u Sejlemu. Veoma je ponosna na to i čuva porodičnu knjigu vradžbina kao najvrednije nasledstvo. Ona prezire vampire i sažaljeva demone. Demoni imaju bujnu maštu i izgledaju neobično jer ne vole da prate modne trendove. Najviše čeznu da pronađu druge pripadnike svoje vrste, smatraju da su pravila dosadna i nepotrebna, a neki od njih mogu da vide budućnost. Za razliku od njih, vampiri veoma poštuju vampirske zakone i hijerarhiju, slušaju svog vođu i izbegavaju da budu u centru pažnje.

Serija kroz osam jednočasovnih epizoda prikazuje njihov tajni svet i istražuje priče o ljubavi i prihvatanju, vodeći gledaoce kroz zadivljujuće predele Oksforda, prelepe gradiće u Njujorku, bajkovita francuska sela i istorijske kanale u Veneciji.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime