Ostavi svet za sobom je hit knjiga posle koje stiže i film. I to sa kakvom glumačkom postavom.

Glavne uloge tako tumače: Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha’la i Kevin Bacon.

Leave The World Behind ili Ostavi svet za sobom je psihološki triler zasnovan na istoimenom romanu Rumaana Alama iz 2020. godine. Premijera je 8. decembra i to na Netflixu. Sada je tu i prvi trailer, koji je pregledan milionima puta, što ukazuje da gledaoci jedva čekaju da vide i filma.

Što se tiče priče ona se bavi apokaliptičnom zapletu.

Amanda (Julia Roberts) i njen suprug Clay (Ethan Hawke) iznajmljuju luksuznu kuću za vikend na Long Islandu sa svojom decom Archiejem (Charlie Evans) i Rose (Farrah Mackenzie).

Ali, ubrzo otkrivaju da kablovska televizija i internet ne rade. Na vratima se uskoro pojavljuju navodni vlasnici kuće Mahershala Ali i Myha’la. Oni tvrde da se nešto čudno dešava u New Yorku i traže da ih prime u kuću.

Saznaju da je je u pitanju nekakav napad i plaše se katastrofe. Na osnovu trailera se čini da je film još dramatičniji od knjige.

Zanimljivo je da je na film radio i bivši američki predsednik i jedan od suvlasnika kuće Higher End Productions Barack Obama. Obama je scenaristi i režiseru Samu Esmailu slao ideje oko scenarija i to na osnovu svog iskustva.

“U prvoj verziji scenarija sam išao dalje nego što je to prikazano u filmu, tako da me predsednik Obama, koji je iskusan oko takvih stvari, spustio na zemlju i objasnio kako bi se sve to odvijalo u stvarnosti. Imao je puno beleški o likovima i o empatiji kakvu bi imali za njih”, rekao je Esmail.