HBO najavljuje novu seriju iz svoje produkcije. Vinil (Vinyl) će ekskluzivnu premijeru nau Srbiji imati u isto vreme kad i u Americi: 15. februara.

Radnja ove dramske priče smeštene u Njujork, 70-ih godina, istražuje muzički biznis prepun droge i seksa, u vreme stvaranja pank, disko i hip-hop muzike. Serija prati direktora diskografske kuće, Ričija Finestru (Bobi Kanavale), koji pokušava da spasi svoju kompaniju i svoju dušu, a da pritom ne uništi sve koji mu se nađu na putu.

https://youtu.be/zBEh_zZwM38

Priča smeštena u Njujork 1973. godine, prati život Ričija Finestre, direktora izdavačke kuće koji voli kokain, u problematičnom je braku i na čelu je kompanije koja gubi sjaj. Njegova supruga Divon, bivša glumica i model koja je bila deo priče koja se odigravala oko čuvene “Fabrike” Endija Vorhola 1960-tih godina u Njujorku, sada je majka dvoje dece i živi u predgrađu. Ričijeve lične i profesionalne krize prave dodatni stres u njihovom odnosu, zbog čega Divon razmišlja da se vrati svojim “boemskim korenima”. U međuvremenu, Ričijevog partnera Zaka Jankovicča su iskustvo u industriji i “stotine dolara vredna rukovanja” učinili neprocenjivim delom kompanije, iako i dalje radi u direktorovoj senci. Njihov profesionalni odnos postaje sve napetiji zbog neslaganja oko toga kako bi trebalo da vode kompaniju kroz muzičku pejzaž 1973.

Prvu od deset epizoda režirao je Martin Skorseze, po scenariju koji su napisali Rič Koen, Mik Džeger, Martin Skorseze i Terens Vinter.

Glavne uloge u „Vinilu“ igraju dva puta „Emijem“ nagrađeni Bobi Kanavale (kao Riči Finestra), Olivija Vajld (Ričijeva supruga, Divon Finestra) i nekoliko puta „Emijem“ ovenčani Rej Romano (Zak Jankovič, neprocenjiv deo Ričijeve firme, iako je non-stop u njegovoj senci). Pored njih, glumačku postavu čine još i: Eto Esando (Lester Grajms, Ričijev prvi klijent u ranim 60-im godinama), Džejms Džeger (Kip Stivens, osnivač i pevač “Nasti Bitsa”, sirovog njujorškog rok benda), Pol Ben-Viktor (Mauri Gold, Ričijev mentor i vlasnik “Rondelay Recordsa”) i mnogi drugi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime