Okružen mrtvima: Glen odgovara na pitanja

Intervju sa glumcem Stivenom Jeunom pred početak sedme sezone

Premijera sedme sezone serije “Okružen mrtvima” zakazana za ponedeljak, 24. oktobar 2016. godine na Fox kanalu. Stiven Jeun, glumac koji u seriji igra Glena odgovorio je na nekoliko pitanja pre prikazivanja prvih epizoda.

Zašto se Glen u prethodnoj sezoni dogovorio sa Rikom da napadnu Spasioce?
Glen vodi svoju klasičnu bitku – pragmatizam protiv samilosti. Jedna od stvari pomoću kojih proverava svoj pragmatizam jeste njegovo srce. Mislim da Glen ne vidi drugu mogućnost koju njegovo srce može da izabere osim onoga što Rik predlaže.

Zašto je Glen uskočio i ubio za Hita kad su napali bazu?
Nakon što je Glen ubio prvog spasioca, svestan je da je izgubio delić duše zbog toga. Zašto ne dozvoliti nekom drugom da ga sačuva? Zašto neko mora to da doživi ako ne mora? Pošto je Glen već tu, pokušava sve da preuzme na sebe i tako zaštiti Hita.

Na koji način grupa potcenjuje Neganovu moć i sposobnost?
U grupi postoji drčnost, ne drskost. Mislimo da možemo prevazići sve. Glen je u prethodnoj sezoni rekao da smo pogrešili i da je ovaj svet mnogo veći. Sad treba sve opet da razjasnimo. Pretnje koje smo iskusili nisu dorasle pretnjama koje tamo stvarno postoje. To je definitivno ponizan trenutak, ali ja ipak još ne bih otpisao našu drčnost.

Recite nam nešto o snimanju sedme sezone.
Kao glumac, težite da doživite ovakve trenutke, u kojima osećate nešto, bilo dobro ili loše. Izgradili smo odličnu priču i sjajan šou. Velika je prekretnica uopšte doći dovde. To samo šou čini još boljim.

STIVEN JEUN /Glen
BIOGRAFIJA

Kad je reč o velikom ekranu, Stiven Jeun je nedavno završio rad na produkciji nezavisnog filma „Mayhem“, reditelja Džoa Linča, a naredni film u kome ćete moći da ga gledate, zajedno sa Džejkom Gilenhalom i Tildom Svinton, jeste „Okja“, reditelja Jun-Ho Bonga. Jeun je glumio sa Majklom Pitom, Brit Marling i Astrid Berže-Frizbi u nezavisnoj naučno-fantastičnoj drami „I Origins“, reditelja Majka Kejhila, koja je premijerno prikazana na festivalu Sandens 2014. godine, gde je dobila odlične kritike i otkupljena u jednom od najvećih sklopljenih ugovora na festivalu.

Nedavno je objavljeno da će Jeun glumiti i biti izvršni producent u filmskoj adaptaciji autobiografije Kang Čol Hvana, „The Aquariums of Pyongyang“. Hvan je prvi preživeli jednog od najokrutnijih koncentracionih logora u Severnoj Koreji, koji je pobegao i svoju priču ispričao svetu, dokumentujući ekstremne uslove u ovim gulazima i pružajući direktan uvid u život u Severnoj Koreji.

Jeun glumi u brojnim pozorišnim predstavama, uključujući „Kafka on the Shore“ pozorišta „Stepenvolf“, gde je bio zamena Kafke i Kroua. Kad je reč o televizijskim ostvarenjima, pojavljivao se u serijama  „Štreberi“, „Red i zakon:  Los Anđeles“, „Skladište 13“ i „NTSF:SD:SUV“. Pozajmljivao je glas u brojnim animiranim televizijskim serijama. Jedna od takvih uloga je uloga Kita, pilota crvenog lava u Netfliksovom rimejku „Voltrona“. Njegov glas takođe možete čuti u dugo očekivanoj animiranoj seriji „Trollhunters“, vizionarskog reditelja Giljerma Del Tora, kao i u novoj adaptaciji „Streča Armstronga“, gde pozajmljuje glas Nejtanu Sonu. Osim toga, pozajmio je glas likovima animirane serije kanala Niklodeon „Legenda o Kori“, kao i u predstojećem animiranom filmu „Chew“, zasnovanom na popularnom istoimenom stripu.

Rođen je u Seulu u Južnoj Koreji, a odrastao u Troju u Mičigenu. Svoj pohod na glumu počeo je dok je studirao psihologiju na koledžu Kalamazu u Kalamazu, Mičigen. Nakon što je odgledao predstavu školske improvizovane pozorišne grupe, odlučio je da se usredsredi na glumu. Nakon diplomiranja, Jeun se preselio u Čikago, gde je nastupao sa čuvenom komedijaškom trupom pozorišta „Sekond siti“ u raznim šou programima. Bio je deo nekoliko improvizovanih/skeč komedijaških grupa uključujući Stir frajdej najt, Hends i Detektiv detektiv.

1 comment on “Okružen mrtvima: Glen odgovara na pitanja”

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *