U Cineplexx Galerija bioskopu u Beogradu sinoć je održana ekskluzivna pretpremijera nove HBO serije „Kuća zmaja“ (House Of The Dragon), koja će na HBO Max striming platformi imati premijeru 22. avgusta. Istog dana će prva epizoda biti emitovana i na HBO kanalu u 20.00h.

Pretpremijera prve epizode ove iščekivane serije okupila je brojne predstavnike medija i poznate ličnosti, među kojima su bili Ana Đurić Konstrakta, Milica Mandić, Miloš Timotijević, Miodrag Dragičević, Olivera Bacić, Kristina Bekvalac, Dunja Jovanić i mnogi drugi.

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

U glavnim ulogama su Padi Konsidin, Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Stiv Tuson, Iv Best, Sonoja Mizuno, Fabijen Frankel i Ris Ifans. Pridružuju im se Mili Alkok, Betani Antonija, Fibi Kembel, Emili Keri, Hari Kolet, Rajan Kor, Tom Glin Karni, Džeferson Hol, David Horović, Vil Džonson, Džon Makmilan, Grejem Mektaviš, Evan Mičel, Teo Nejt, Metju Nidam, Bil Paterson, Fija Saban, Gavin Spoks i Savana Stejn.

Džordž R. R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenata serije uz Rajana Kondala, koji je ujedno i scenarista i Migela Sapočnika, koji takođe potpisuje režiju. Sara Hes je scenaristkinja i izvršna producentkinja, a ostali izvršni producenti su Džoslin Dijaz, Vins Gerardis i Ron Šmit. Režiju potpisuju i Kler Kilner i Gita V. Patel, kao i Greg Jatanes, koji je ujedno i među izvršnim producentima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime