U predstojećem dramatičnom trileru „Most špijuna“ trostrukog Oskarovca Stivena Spilberga („Spasavanje redova Rajana“, „Šindlerova lista“), glavnu ulogu tumači dvostruki dobitnik Oskara, Tom Henks („Forest Gamp“, „Filadelfija“). Film je zasnovan na istinitoj priči o advokatu CIA Džejmsu Donovanu, koji je poslat da pregovara sa Rusima o oslobađanju zarobljenog američkog pilota Frensisa Gerija Pauersa tokom Hladnog rata. Film „Most špijuna“ na repertoaru domaćih bioskopa naći će se od 15. oktobra.
 
Inspirisani istinitim događajima, scenaristi Met Čerman, Itan Koen i Džoel Koen su Donovanovo izuzetno iskustvo utkali u filmsku priču. Pored Spilberga i Henksa, „Dream Works Pictures – Fox 2000 Pictures“ je angažovao kompozitora Tomasa Njumena, koji iza sebe ima 12 nominacija za Oskara („Second Best Exotic Marigold Hotel“, ,,Spasavanje gospodina Benksa“). On već radi na muzici za film, s obzirom da je Džon Vilijams bio nedostupan usled manjeg zdravstvenog problema.
 
U trileru „Most špijuna“, Henks igra advokata iz Bruklina Džejmsa Donovana, koji se dospeva u centar Hladnog rata, kada ga CIA pošalje na gotovo nemogući zadatak – da pregovara oslobađanje zarobljenog američkog U-2 pilota.
 
U filmu ,,Most špijuna“ pored Henksa igraju i trostruki dobitnik Toni nagrade, Mark Rajlans („Bogojavljenska noć“, „Jerusalim“, „Boing Boing“) kao Rudolf Abel, KGB agent koga brani Donovan, zatim Skot Šepard („Neželjena dejstva“), kao CIA operativac Hofman; Ejmi Rajan, nominovana za Oskara („Čovek-ptica“, „Nestala bez traga“) kao Džejmsova supruga, Meri; Sebastijan Koh („Dobar dan da se umre muški“), kao Vogel, advokat iz Istočne Nemačke i Alan Alda kao Tomas Voters, partner u Donovanovoj advokatskoj kancelariji.