Stigao je novi trejler za film Prometej, reditelja Ridlija Skota. Njegov povratak SF žanru u čijem je nastanku na izvestan način i učestvovao, dobio je drugi trejler koji otkriva više detalja o priči.

Film prati tim istraživača koji, u želji da otkriju korene porekla ljudske vrste na Zemlji, polazi na uzbudljivo putovanje u najmračnije delove univerzuma. Na tom putovanju susreću se sa naprednom vanzemaljskom inteligencijom. Umesto prijateljskog kontakta, međutim, očekuje ih borba za sam opstanak čovečanstva.

„Prometej 3D“, kako kažu autori, „sadrži tragove DNK sage Osmi putnik“, to jest dešava se u istom univerzumu, ali funkcioniše i kao zasebna priča.

Ridli Skot je reditelj kultnih SF filmova „Osmi putnik“ i „Blade Runner“, kao i ostvarenja „Gladijator“, „Pad crnog jastreba“, „Američki gangster“. Autori scenarija za „Prometeja 3D“ su Džon Spajts i Dejmon Lindelof. Džon Spajts je jedan od pisaca od kojih se u Holivudu trenutno najviše očekuje kada je SF žanr u pitanju, a Dejmon Lindelof najpoznatiji je po svom radu na seriji „Lost“.

U glavnim ulogama igraju Majkl Fasbender, Numi Rapas, Šarliz Teron i Gaj Pirs. „Prometej 3D“ naći će se u domaćim bioskopima od 7. juna.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime