Nove serije iz HBO Europe produkcije
Film

Nove serije iz HBO Europe produkcije

U prva sa ovih prostora

Nove serije iz HBO Europe produkcije

Tokom proteklih mesec dana počelo je snimanje tri nove serije iz originalne HBO Europe produkcije, na kojima su angažovani priznati filmski autori. Pored već najavljenog „Uspeha“, prve regionalne HBO serije u režiji oskarovca Danisa Tanovića, tu su i „Josta“ (Gösta), koju potpisuje renomirani švedski scenarista i reditelj Lukas Mudison i rumunsko-nemački triler „Hakervil“ (Hackerville).

„Uspeh“ je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca povezaće nesrećan splet okolnosti, kad pokušaju da pomognu žrtvi nasilja. Kako posledice njihovih dela počinju da im se uvlače u svaki aspekt života, ti obični ljudi različitog porekla odlučuju da ponovo uspostave kontrolu nad svojim životima. Scenario šestodelne serije „Uspeh“ potpisuje Marjan Alčevski, a reditelj je oskarovac Danis Tanović. Snimanje je počelo u martu u Zagrebu, a premijera se očekuje krajem 2018.

Prva serija iz HBO produkcije na području nordijskih zemalja, osmodelna švedska komedija „Josta“ koju potpisuje Lukas Mudison, započela je sa snimanjem u šumskim predelima Smalanda u Južnoj Švedskoj. Josta ima 28 godina i dobija prvi posao kao dečji psiholog u ruralnom gradiću. Seli se iz Stokholma i iznajmljuje kolibu u sred šume. Josta želi da bude najljubazniji čovek na svetu i da pomogne svakom koga sretne. To ponekad prođe dobro, ponekad ne… Mudison opisuje ovu seriju, koja će premijeru imati tokom 2019. godine, kao „mešavinu komedije i Dostojevskog, najsmešniju moguću i najozbiljniju moguću“.

„Hakervil“ je dinamičan rumunsko-nemački triler o mreži hakera i inspektora koji imaju zadatak da ih uhvate na delu. Snimanje je trenutno u toku u Temišvaru, Bukureštu i Frankfurtu. Kada hakerski napad na glavnu nemačku banku bude doveden u vezu sa lokalnom mrežom u Rumuniji, ekspert za sajber kriminal Lisa Mec iz Frankfurta dolazi u svoj rodni grad Temišvar kako bi radila sa lokalnim inspektorima koje predvodi rumunski policajac Adam Sandor. Kada istraga odvede Lisu i Sandora do hakerskog genija, svo troje su bačeni u emotivni trougao koji počinje ekstremnim nepoverenjem a završava se međusobnom zavisnošću. „Hakervil“ su kreirali Ralf Martin i Jorg Vinger, a producenti serije su vodeći rumunski filmski autor Kristijan Mungiju i Tudor Reu kroz kompaniju Mobra Films, sa sedištem u Bukureštu. Šestodelna drama, prva međunarodna HBO koprodukcija sa nemačkim kanalom TNT Serie, imaće premijeru na jesen 2018.

Uskoro stiže i poljska originalna drama „Zaslepljen svetlima“, adaptacija istoimenog romana Jakuba Culcika. Smeštena u Varšavu, serija prati sedam dana u životu dilera kokaina, neposredno pred Božić. Ovaj mračni triler su pisali Culcik i reditelj Kristof Skonijecni, dajući mu smeo i originalan autorski pečat.

Ove jeseni će povratak napraviti i dve popularne HBO Europe serije – treća i poslednja sezona mađarske hit serije „Lagodan život“ i treća sezona češke adaptacije serije „Na terapiji“.

Svaka od serija će premijeru imati u isto vreme na svim teritorijama koje pokriva HBO Europe.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Film

Više uFilm

Slendermen u bioskopima od 23. avgusta!  %Post Title

Slendermen u bioskopima od 23. avgusta!

Najstrašnija horor priča svih vremena

Domino Magazin 17.08.2018
Halle Berry objavila seksi fotografiju  %Post Title

Halle Berry objavila seksi fotografiju

Ima 52 godine i baš je briga

Domino Magazin 17.08.2018
Nova serija - The Romanoffs  %Post Title

Nova serija – The Romanoffs

Od autora Mad Men

Domino Magazin 16.08.2018
Daenerys i Jon neće baš dobro završiti  %Post Title

Daenerys i Jon neće baš dobro završiti

Režiser Igre prestola ima loše vesti

Domino Magazin 16.08.2018
Kako izgleda dublerka Reese Witherspoon  %Post Title

Kako izgleda dublerka Reese Witherspoon

Radi sa njom godinama

Domino Magazin 16.08.2018
Jason Statham hvata veliku ajkulu  %Post Title

Jason Statham hvata veliku ajkulu

U filmu - Megalodon: Predator iz velikih dubina

Domino Magazin 15.08.2018
Inception je konačno objašnjen  %Post Title

Inception je konačno objašnjen

Misterija poslednje scene

Domino Magazin 15.08.2018
I Micheal Caine ide u penziju  %Post Title

I Micheal Caine ide u penziju

Kraj jedne ere

Domino Magazin 14.08.2018
Idris Elba JESTE novi Bond (verovatno)  %Post Title

Idris Elba JESTE novi Bond (verovatno)

Zovem se Elba, Idris Elba

Domino Magazin 14.08.2018
Ko je devojka zvezde The Big Bang Theory  %Post Title

Ko je devojka zvezde The Big Bang Theory

John Galecki golica maštu fanova

Domino Magazin 14.08.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.