HBO najavljuje premijeru nove serije „Patrik Melrouz“ ( Patrick Melrose ), koja će putem usluge videa na zahtev HBO GO biti dostupna od 14. maja, dok će na Cinemax kanal stići u julu.

Zasnovana na čuvenom književnom serijalu Edvarda Sent Obina, serija s uživanjem kritikuje britanski viši stalež dok prati potresnu odiseju glavnog lika – od duboko traumatičnog detinjstva, preko zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i sve do konačnog oporavka i iskupljenja. Benedikt Kamberbač (Šerlok) glumi Patrika Melrouza, aristokratu i nepopravljivo duhovitog zavodnika, koji pokušava da prevaziđe bol koji mu je naneo okrutni otac dok je majka ćutke odobravala takvo ponašanje.

Ovo je prava uzbudljiva i humoristička televizijska saga sa dramatičnim obrtom, koja pokriva jug Francuske šezdesetih godina 20. veka, razvratne osamdesete u Njujorku i trezvene rane dvehiljadite godine u Britaniji. Serija će posvetiti po sat vremena svakom od pet romana, a svaka epizoda će opisati nekoliko komplikovanih i napetih dana u Patrikovom životu.