AMC je najavio premijeru nove, originalne SF horor serije “NOS4A2”, u kojoj glavne uloge tumače Zachary Quinto (Star Trek, “American Horror Story”), dobitnik nominacije za Emmy nagradu i mlada zvezda Ashleigh Cummings (The Goldfinch, Hounds of Love). Kari Skogland (“The Handmaid’s Tale,” “Sons of Liberty”), takođe nominovan za Emmy, potpisuje prve epizode serije, koja je rađena po istoimenom romanu Joe Hill-a. Prva sezona od ukupno 10 epizoda biće emitovana kasnije ove godine.

Quinto glumi Charlie Manx-a, zavodljivog besmrtnika koji hrani svoju mladost dušama dece, a ono što od njih ostane odnosi Božićnu zemlju, ledeno, izopačeno Božićno selo, plod Manx-ove mašte, gde je svakog dana Božić, a neraspoloženje je zakonom zabranjeno. Ipak, Manx-ov izmišljeni svet dolazi u opasnost kada se pojavi mlada žena iz Nove Engleske (Cummings).

Cummings tumači ulogu Vic McQueen, mlade učenice iz radničke klase. Njena kreativnost je toliko razvijena da praktično postaje super moć, koja joj omogućčava da prati Charlie Manx-a. Nedostatak samopouzdanja, Vic nadoknađuje svojom hrabrošću, smislom za humor i grubošću. Ona želi da pobedi Max-a i spasi njegove žrtve, a da pri tom ne poludi ili i sama postane njegova žrtva.

Seriju “NOS4A2” producirao je AMC Studios u saradnji sa Tornante Television. Izvršni producenti su Joe Hill, Jami O’Brien (“Fear The Walking Dead,” “Hell On Wheels”) i Lauren Corrao ispred Tornante Television. U seriji glume i Olafur Darri Olafsson (“Lady Dynamite”) kao Bing Partridge, Virginia Kull (“The Looming Tower”) kao Linda McQueen, Ebon Moss-Bachrach (“The Punisher”) kao Chris McQueen i Jahkara Smith (aka Sailor J) kao Maggie Leigh.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime