Nagrade koje dodeljuje udruženje novinara u Holivudu jedne su od najprestižnijih nagrada a često i nagoveštavaju ko bi mogli da budu dobitnici nagrade Oscar.

Film ‘Atonement’ je nominovan za najbolju dramu, najbolji scenario i najbolju muziku. Keira Knightley je nominovana za najbolju glumicu za ulogu u ovom film, kao i James McAvoy koji je nominovan za najboljeg glumca. Za najbolju sporednu žensku ulogu nominovana je i Saoirse Ronan takođe za film ‘Atonement’. Joe Wright je takođe nominovan za najboljeg reditelja za isti film.

Ucitavanje slike je onemoguceno

Cate Blanchett ima dve nominacije za ulogu u filmu ‘Elizabeth: The Golden Age’ kao i za najbolju sporednu ulogu u filmu ‘I’m Not There’.

U kategoriji za najbolju dramu nominovani su i filmovi ‘There Will Be Blood’, ‘American Gangster’, ‘No Country for Old Men’, ‘Eastern Promises’, ‘The Great Debaters’ i ‘Michael Clayton’.

Za najbolji film u kategoriji mjuzikl ili komedija nominovani su ‘Across the Universe’, ‘Hairspray’, ‘Juno’, ‘Sweeney Todd’ i ‘Charlie Wilson’s War’. Za najbolji strani film nominovani su filmovi ‘4 Months, 3 Weeks and 2 Days’ (Ruminija), ‘The Diving Bell and the Butterfly’ (Francusko-američka koprodukcija), ‘The Kite Runner’ (US), ‘Lust, Caution’ (Tajvan) i ‘Persepolis’ (Francuska).

Film „Majkl Klejton” dobio je čak 4 nominacije: za najbolji film u kategoriji drame, za najbolju mušku ulogu nominovan je Džordž Kluni, za najbolju sporednu žensku ulogu nominovana je Tilda Svinton, a za najbolju sporednu mušku ulogu nominovan je Tom Vilkinson

Film “Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit” takodje je dobio 4 nominacije: za najbolji film u kategoriji komedije/mjuzikla, za najbolju žensku ulogu u kategoriji komedije/mjuzikla nominovana je Helena Bonam Karter, za najbolju mušku ulogu u kategoriji komedije/mjuzikla nominovan je Džoni Dep i na kraju, za najboljeg reditelja nominovan je Tim Barton

Za najbolji film u kategoriji komedije/mjuzikla pored filma “Svini Tod: Pakleni berberin iz Ulice Flit” nominovani su filmovi koji su premijerno bili prikazani na ovogodisnjoj L’Oreal Paris Cinemaniji – „Sa tobom do kraja sveta” i „Lak za kosu”

Za najbolju žensku ulogu u kategoriji komedije/mjuzikla pored Helene Bonam Karter nominovane su i Niki Blonski za film „Lak za kosi” i Marijon Kotijar za tumačenje Edit Pjaf u filmu „Zivot u ruzičastom”

Za najbolju musku ulogu u kategoriji komedije/mjuzikla uz Džonija Depa, nominovani su Filip Sejmor Hofman za film „The Savages” i Dzon C. Rejli za film „Walk Hard: The Dewey Cox Story”

Za najbolju originalnu pesmu nominovana je „Dispedida” iz filma „Ljubav u doba kolere” (muziku i reči pisali Sakira i Antonio Pinto) i “Walk Hard” – Walk Hard: The Dewey Cox Story (muziku i reči pisali Marsal Krinsou, Dzon C. Rejli, Dzud Apatou i Kasdan). Među nominovanimi su i pevač sastava Pearl Jam, Eddie Vedder koji ima dve nominacije, za najbolju muziku i za najbolju pesmu koju je pisao za film ‘Into The Wild’ kojji je režirao Sean Penn. Nominovani su i Flaming Lips za pesmu ‘I Was Zapped By The Super Lucky Rainbow’ koja se nalazi u filmu ‘Good Luck Chuck’ kao i Rufus Wainwright za pesmu ‘Another Believer’ koja je u filmu ‘Meet The Robinsons’.

Svečana ceremonija dodele nagrada “Zlatni globus” 65.-ta po redu, održaće se 13. januara, 2008. godine.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime