Nedelja ajkula proslavlja 30. rođendan
Film

Nedelja ajkula proslavlja 30. rođendan

Shark Week se vraća 23. jula

Nedelja ajkula proslavlja 30. rođendan

„Nedelja ajkula“ (Shark Week), omiljeni specijalni letnji program koji ove godine proslavlja 30. godišnjicu, biće emitovan na Discovery kanalu u nedelji od 23. do 29. jula, svakog dana od 22:00h. Nakon tri decenije i velikog broja emisija, 30. Nedelja ajkula gledaocima donosi neverovatne priče kroz koje će biti prikazane neistražene lokacije i pružen uvid u misteriozni svet ovih životinja.

Trideseta godišnjica ovog programa donosi sjajne emisije koje pružaju jedinstven pristup nekim od najegzotičnijih mesta na planeti.  Pored tima poznatih naučnika i stručnjaka za ajkule, ovogodišnjoj fantastičnoj proslavi pridružuju se i poznate ličnosti kao što su Ronda Rauzi, Ber Grils, Barbara Korkoran i Mark Kjuban.

Ove godine, Discovery kanal sarađuje sa oko dvadeset najcenjenijih morskih biologa i naučnih institucija na svetu koji prikazuju potpuno novu, revolucionarnu tehnologiju istraživanja i upečatljiv uvid u ponašanje nekih od najjedinstvenijih vrsta ajkula. Koristeći unapređenu Shark Cam tehnologiju za istraživanje ovogodišnji program donosi potpuno nove priče o ajkulama koje će gledaoce odvesti na mesta na koja kamera nikada ranije nije zašla.

Program 30. Nedelje ajkula:

Ber Grils protiv ajkula

Ber Grils je preživeo u najekstremnijim okruženjima od ledenog Everesta do vrele Sahare, a na tridesetu godišnjicu Nedelje ajkula Ber se  vraća na Discovery  kanal spreman da preživi i više od toga. Šta se dešava kada se suprotstavi ajkulama kojima ide u prilog i prednost domaćeg terena? Ovo će biti njegov najveći test sposobnosti preživljavanja dok se suočava sa okeanskim predatorom.

U ponedeljak, 23. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Ronda Rauzi: Bez zaštitnog kaveza

Ronda Rauzi, MMA šampionka i profesionalna rvačica, suočava se sa najvećim i najstrašnijim izazovom do sada, a za to je priprema poznati stručnjak Pol Gelder. Ronda se suočava sa Mako ajkulom – jednom od najbržih i najopasnijih ajkula na svetu. Ona prvo ide na Fidži gde će u zaštitnom kavezu uroniti u vode sa ne tako opasnim vrstama, a zatim  odlazi na Novi Zeland gde će bez zaštitnog kaveza plivati sa Mako ajkulom. Ronda će pokušati da dokaže da je zahvaljujući borbenom duhu, koji je razvila tokom svoje karijere, spremna da se suoči sa svojim najvećim strahovima i da ih pobedi.

U utorak, 24. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Trideset godina zastrašujućih napada ajkula

Povodom 30 godina opasnih susreta, smrtonosnih napada i očaravajućih podvodnih snimaka, gledaoci će u sredu biti u prilici da uživaju u neverovatnim prizorima uz gostovanje poznatih slavnih obožavalaca ovog programa.

U sredu, 25. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Divlji pir ajkula

Za legendarnu tridesetu godišnjicu gledaoci će imati priliku da zarone duboko u okean, da se lično upoznaju sa jednim od najsmrtonosnijih grabljivaca na svetu i da istraže njegov tajni život.

U četvrtak, 26. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Kamera za ajkule uzvraća udarac

Ovaj program proslavlja izvanredna otkrića tima za praćenje ajkula u poslednjih šest godina, a prikazuje i neke od najvećih katastrofa – od velikih belih ajkula dok dremaju do napada na kameru. Gledaoci će imati priliku da uživaju u najneverovatnijim prizorima.

U petak, 27. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Šark tenk u Nedelji ajkula

Prvi put do sada udružuju se dve najdinamičnije televizijske franšize – Shark Tank i Shark Week. Vodeći poslovni investitori, uključujući Barbaru Korkoran i Marka Kjubana, povezuju se sa organizacijom za okeane da objasne zašto njihov plan akcije zaslužuje donaciju od 50.000 dolara. Naoružani novim znanjem i iskustvom koje menja život, otkrivaju probleme sa kojima se suočavaju, ali i pretnje poput uništavanja staništa, prekomernog ribolova,  slučajnog ulova i drugih opasnosti.

U subotu, 28. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Goli i uplašeni sa ajkulama

Stručnjaci za preživljavanje moraju da prežive bez hrane, vode ili odeće na jednoj od najekstremnijih i najudaljenih lokacija na svetu. Kako će se snaći kada se susretnu sa ajkulama? Gledaoci će imati priliku da saznaju u nedelju.

U nedelju, 29. jula u 22:00 na Discovery kanalu.

Ove godine, ekološka međunarodna organizacija Oceana i kompanija Discovery udružili su se kako bi zaštitili ajkule čekićare, koje su ugrožene globalnom trgovinom peraja – ljudi godišnje ubiju čak 73 miliona ajkula samo zbog peraja. Borba protiv ove brutalne prakse uključuje i saradnju sa velikim brendovima koji prikupljaju novac za kampanju organizacije Oceana i kreiraju sadržaj za edukaciju zaljubljenika u ove životinje.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

Film

Više uFilm

Štrumpfovi danas slave 60 godina

Štrumpfovi danas slave 60 godina

I dalje su slatki

Domino Magazin 23.10.2018
Igra prestola ima i važnu političku poruku

Igra prestola ima i važnu političku poruku

Šta zapravo znači WINTER IS COMING?

Domino Magazin 22.10.2018
Simpsonovi ponovo predvideli budućnost

Simpsonovi ponovo predvideli budućnost

Evo šta sada

Domino Magazin 22.10.2018
Netflix posluje nikad bolje

Netflix posluje nikad bolje

Skočili prihodi i broj pretplatnika

Domino Magazin 19.10.2018
Najpoznatija kineska glumica Fan Bingbing prvi put u javnosti

Najpoznatija kineska glumica Fan Bingbing prvi put u javnosti

Pošto je nestala bez traga

Domino Magazin 19.10.2018
Keira Knightley i Alexander Skarsgard u ljubavnoj drami

Keira Knightley i Alexander Skarsgard u ljubavnoj drami

Ratna ljubavna drama The Aftermath

Domino Magazin 18.10.2018
Ovo je najstrašnija serija godine

Ovo je najstrašnija serija godine

The Haunting of Hill House stigla na Netflix

Domino Magazin 17.10.2018
Prvi trailer za seriju Good Omens

Prvi trailer za seriju Good Omens

Stiže sledeće godine

Domino Magazin 17.10.2018
Angelina Jolie potpuno promenila izgled

Angelina Jolie potpuno promenila izgled

Za potrebe snimanja filma "Come Away"

Domino Magazin 17.10.2018
Serija Moja genijalna prijateljica

Serija Moja genijalna prijateljica

Stiže na HBO

Domino Magazin 16.10.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.