Držite se fanovi “Sumrak sage”: sudeći po novom istraživanju koje je sproveo sajt RiffTrax, “Sumrak” saga su najgori filmovi svih vremena.
 
“Ima  mnogo toga da se kaže o ovim filmovima, ali evo mi ćemo skupiti za vas sve na jedno mesto” rekli su na sajtu RiffTrax. Bilo je komentara da je “perverzija” što je Džejkob (Tejlor Lautner) utisnuo na telo Beline i Edvardove kćeri Renesmi, načinivši je svojom srodnom dušom.
 
„Sumrak“ nije jedina franšiza koja se smatra velikim promašajem. Neslavni „Betmen i Robin“ su izglasani za drugoi najgori film svih vremena, dok se Betmenova partnerka „Žena-mačka“ (sa Hale Beri) našla na trećem mestu. „Spajdermen 3“ i „ Poslednji vladar vetrova“ su takođe među prvih10“. Što se tiče 2012. godine, najgori film je „Sumrag saga- Praskozorje 2. deo“, a prate ih „Bojni brod“ i „Gost rajder: Duh osvete“.
 
„Praskozorje 2 deo“ je inače primilo dosta pozitivnih kritika u odnosu na ostale filmove „Sumrak sage“ uključujući i onu u „Njujork tajmsu“. Fanovi ne haju mnogo za kritike: film „Praskozorje 2 deo“ je zaradio 799 miliona dolara širom sveta, a od toga 286 miliona dolara u Severnoj Americi.
 

Photo: Flickr