Najbolji filmovi o epidemijama i virusima su dosta, jezivi. I ako vam nije dosta pandemije korone u stvarnom životu, možda bi mogli da pogledate kultne filmove koji su nas i uveseljavali i plašili prethodnih godina.

Virus se širi kao munja, oboljevaju milioni ljudi a glavni glumac ili glumci pokušavaju da ga obuzdaju ne bi li spasili čovečanstvo. To je samo neki od filmova koje ste voleli.

Nisu loši ni oni koji govore o virusima koji ljude pretvaraju u zombije. A oni su baš, baš grozni.

Ali hajde da vas podsetimo.

“Outbreak” je o virusu koji se iz Afrike prenosi u Ameriku. Glavi junak je Dastin Hofman a da bi videli kako se i da li izborio sa virusom pogledajte film.

“Contagion” je baš najavio stanje kakvo preživljavamo. Met Dejmon i Gvinet Paltrou su maestralno naprosto, predskazali šta će se dešavati kao zaraza zahvati svet.

“12 majmuna” sjajan naučno fantastični film Obožavalil smo u njemu putovanje kroz vreme i borbu da virus ne uništi svet.

Hajde da se setimo i sjajnih “Pandemija”, World war Z”. Filmofili bi sigurno na ovu listu stavili i Hičkokove “Ptice”, neprevaziđen film koji godinama podstiče na razmišljanje. Pogotovo u uslovima kada čovek sve više uništava prirodu oko sebe a životinje počinju da se ponašaju, kako bi neki rekli, osvetoljubivo.