Treće izdanje Mikro festivala amaterskog filma održaće se 28. i 29. septembra 2012. godine. U protekle dve godine na festivalu je prikazano 80 kratkih filmova više od 50 autora iz zemlje i regiona. Ove godine festival se bavi novim tehnologijama i uticajem na tradicionalne načine pripovedanja. Da li je kamera nova olovka, da li je traka ili memorijska kartica novi list papira?

U nesvakidašnjem prostoru Ulične galerije, program festivala počeće specijalnom projekcijom SF filma Zetstapo, hrvatskog autora Luke Hrgovića, koji govori o problemu koji Zagrepčani imaju sa njihovom verzijom Bus Plusa, ZET-om. Nakon toga sledi takmičarski deo programa koji je podeljen u dva bloka i traje od 20 do 23 časa, a predstaviće se 42 autora, sa 43 kratka filma.

 

Lokacija – Treći Mikro festival amaterskog filma biće održan u Uličnoj galeriji u Beogradu. (Bezistan, Terazije 27). Galerija je nastala rekonstrukcijom ruiniranih izloga bioskopa Kozara, koji su služili za objavljivanje postera i najava za nove bioskopske premijere. Bioskop je prvo zatvoren, a nedavno je i izgoreo, ali ovaj zapušteni gradski prostor zahvaljujući Uličnoj galeriji sada živi novi, umetnički život.

Program festivala koncipiran je tako da se filmovi emituju u nekoliko blokova sa pauzama, u terminu od 20 do 23 časa. Festivalski dan traje od 17 časova, kada je planirana kreativna filmska radionice škole filma FOKUS, pa do 02h kada se završava muzički program koji počinje posle projekcija u klubu Podmornica.

Nagrada za pobednika festivala ove godine je kurs filmske režije u Školi filma FOKUS. Cilj nam je da na taj način pružimo podršku ličnom razvoju pobednika, kao i inspiraciju svim učesnicima za dalje učenje i usavršavanje.

Žiri festivala čine Saša Perić – reditelj, Tea Lukač – rediteljka i Bojan Brukner – pisac i muzičar.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime