Prošlo je 50 godina od kada je Merilin Monro pronađena mrtva u svom domu u Los Anđelesu. Ali misterija koja okružuje njenu smrt je još vrlo živa zahvaljujući slavi i nedavnoj istrazi Associated  Press-a koja se poklopila sa godišnjicom smrti zvezde.
 
Merilin Monro je mrtva ali njena slava ne bledi, traje duže od samog njenog života. Mnoge današnje zvezde još uvek su inspirisane ovom divom. Madona i Tejlor Svift oponašaju njen stil, Lindzi Lohan se slika za naslovne strane u stilu Merilin Monro a Mišel Vilijams je dočarala njen lik na filmu “My week with Marilyn”. Pa može li biti življa?
 
Pre 50 godina, 5 avgusta, 1962, zvezda je nađena mrtva u svom domu u Brentvudu u Los Anđelesu, bez odeće i sa telefonom u rukama. Imala je 36 godina. Da li je to nesrećno predoziranje ili samoubistvo? Ili možda ubistvo koje je organozovao moćni politički klan (Kenedijevi)?
 
Na pedesetogodišnjicu smrti, Associated Press izveštava da je istraga naišla na neke čudne barikade. Na primer, AP javlja da FBI čak nema ni podatke o tome šta se dešavalo u životu Merilin Monro nekoliko meseci pred smrt. AP pokušava da nabavi ove fajlove poslednjih 9 meseci, nakon bezbroj pokušaja. Podaci o Merilin prate njen život od 1955.godine i traju do nekoliko meseci do pre smrti.
 
Naravno, teorije o tome da je Merilin ubijena su aktuelne od samog dana njene smrti. Neke od zavera uključuju i predsednika Džona Kenedija i njegovog bratam a potoom i advokata Roberta. F. Kenedija. Ova zavera kaže da su jedan (ili oba) brata imali aferu sa čuvenom plavušom, pa su odlučili da je ućutkaju zauvek.
 
Postojalo je dovoljno razloga da se sprovede i druga istraga i to od strane lokalnog tužioca u Los Anđelesu dve decenije nakon njene smrti.
Kada su otvorili falove na njima je pisalo “strogo poverljivo”. Čak je i čoveku koji je obavio autopsiju Merilin Monro, rečeno da niko ne treba da zna detalje.
 
Možda je Merilin izvršila samoubistvo, ali dok se svi podaci, intervjui i beleške ne objave, ostaje da sumnajmo u to kako je umrla velika diva.
 
Najčuveniji filmovi Merilin Monro su "Muškarci više vole plavuše", "Kako se udati za milionera", "Princ i igračica" i "Majmunska posla", "Neki to  vole vruće".  Američki filmski institut je njen potencijal prepoznao smestivši je na šesto mesto na listi deset najvećih glumica svih vremena.
 
Photo: Flickr

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime