Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit (Sweeney Todd: Demon Barber From Fleet Street)

Džoni Dep i Tim Barton se ponovo udružuju u filmskoj adaptaciji nagrađivanog muzičkog trilera Stivena Zondhajma Svini Tod "Sweeney Todd". Dep tumači naslovnu ulogu čoveka nepravedno osuđenog na zatvor koji se zaklinje na osvetu, ne samo za tu okrutnu kaznu, već i zbog razornih posledica onoga što se desilo njegovoj ženi i kćeri. Kada se vrati da ponovo otvori svoju berbernicu, Sweeney Todd postaje Demonski Berberin iz Flit Strita koji je "obrijao glave gospode za koju se posle toga više nikada nije čulo". Depu se pridužuje Helena Bonam Krter kao Gospođa Lovet, Njegova zaljubljena saučesnica, koja pravi đavolske pite s mesom. Glumačku ekipu sačinjavaju i Alan Rikman, kao zli sudija Turpin, koji Svinija šalje u zatvor i Timoti Spol kao sudijin opaki saradnik Bidl Bamford i Saša Baron Koen kao suparnik berberin, Sinjor Adolfo Pireli.

 

Premijera: FEST – Sava centar, 1. mart Start: 6. mart

Režija: Tim BURTON
Uloge: Johnny DEPP, Helena BONHAM CARTER, Alan RICKMAN, Timothy SPALL, Sacha BARON COHEN
Žanr: Mjuzikl

Ljubav u doba kolere (Love in the Time of Cholera)

“Ljubav u doba kolere" zasnovana je na romanu Nobelovca Gabrijela Garsije Markesa, i prati romantičnog čoveka po imenu Florentino Ariza (Havijer Bardem) koji je zaljubljen u Ferminu Daza (Đovana Mecođorno), devojku njegovih snova. Međutim, pošto je on suviše siromašan da bi se o njoj brinuo kako treba, ona se udaje za mnogo bogatijeg prosca. Narednih 50 godina, Florentino pokušava da uspe kako bi konačno osvojio Ferminino srce.

 

Premijera: FEST – Sava centar, 26. februar Start: 6. mart

 Režija: Mike NEWELL
Uloge: Javier BARDEM, Giovanna MEZZOGIORNO, Liev SCHREIBER, Laura HARRING, Catalina SANDINO MORENO, John LEGUIZAMO
Žanr: Romantična drama

 

Horton (Horton Hears a Who)

Film „Horton“, kao i Susova knjiga, predstavlja Hortona (Boris Milivojević), slona punog mašte, koji u sićušnom zrncu prašine koje lebdi kroz vazduh čuje prigušene krike za pomoć. Iako Horton to još uvek ne zna, to zrnce predstavlja dom čitavom gradu po imenu Huvil, koji naseljavaju mikroskopski Huvilci, koje predvodi Gradonačelnik (Nikola Bulatović). Iako ga komšije ismevaju i prete mu, misleći da je izgubio razum, Horton je odlučan u nameri da sačuva tu česticu, pošto „osoba je osoba, bez obzira na to koliko je mala.“

 

Premijera: Sava centar, 9. mart Start: 13. mart

Režija Sinhronizacije: Dragan VUJIC – VUJKE

Glasovi: Boris MILIVOJEVIC, Nikola BULATOVIC, Dara DZOKIC, Dejan LUTKIC, Kristina KOVAC, Marko ZIVIC, Marijana MICIC, Milos SAMOLOV
Žanr: Animirani

 

10,000 godina pre nove ere (10.000 B.C.)

Bilo je to vreme kada su čovek i zver bili divlji i moćni mamut je tumarao zemljom. Vreme u kome su se rodile ideje i verovanja koji su uobličavali čovečanstvo. Film prati mladog lovca (Stiven Strejt) na njegovom pohodu da povede vojsku preko prostrane pustinje, boreći se protiv sabljastih tigrova i preistorijskih grabljivaca dok otkriva izgubljenu civilizaciju i pokušava da izbavi ženu koju voli (Kamila Bel) iz ruku zlog gospodara koji želi da je ima.

 

Premijera: Dom sindikata, 19. mart Start: 20. mart
Režija: Roland EMMERICH
Uloge: Steven STRAIT, Camilla BELLE, Cliff CURTIS, Omar SHARIF
Žanr: Avantura

 

Legenda o jezeru (The Water Horse: Legend of the Deep)

Oskarom nagrađeni producent i tima za specijalne efekte koji stoji iza "Gospodara prstenova" udružili su se sa Revolution Studios, Walden Media ("Letopisi Narnije") i Beacon Pictures da bi na veliki ekran preneli čaroban film "Legenda o jezeru". Ukorenjena u jednoj od najtrajnijih i najintrigantnijih legendi našeg doba, priča počinje za začaranim jajetom… i ono što se iz njega izlegne pokrenuće avanturu koja će malog dečaka povesti na avanturu života.

 

Start: 27. mart
Režija: Jay RUSSELL
Uloge: Alex ETEL, Emily WATSON, Ben CHAPLIN, David MORRISSEY, Brian COX
Žanr: Avantura, Fantazija

 

 

Voz za Dardžiling (The Darjeeling Limited)

 

U filmu reditelja Vesa Andersona "Voz za Dardžiling", trojica braće Amerikanaca koji nisu progovorili jedan sa drugim već godinu dana, kreću na putovanje vozom po Indiji sa namerom da pronađu sebe i ponovo se zbliže – da ponovo postanu braća kao nekada. Njihov "duhovni pohod", međutim, drastično skreće sa kursa (usled događaja u vezi sa lekovima protiv bolova, indijskim sirupom protiv kašlja i ljutim sprejem), i konačno se nađu usred pustinje sa jedanaest kofera, štampačem i mšinom za laminiranje. U tom trenutku, počinje novo, neplanirano, putovanje. Oven Vilson, Adrijan Brodi i Džejson Švarcman glume u ovom filmu o njihovoj avanturi i prijateljstvu.

 

Premijera: FEST – Sava centar, 27. februar

Start: 27. mart
Režija: Wes ANDERSON
Uloge: Owen WILSON, Adrien BRODY, Jason SCHWARTZMAN, Anjelica HUSTON
Žanr: Komedija