HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imala je premijeru na HBO Max-u u Srbiji uz do sada najveći broj gledalaca nove serije ili filma na jednoj HBO striming platformi.

„’Kuća zmaja’ postala je daleko najveća premijera u istoriji HBO-a i HBO Max-a u Srbiji, oborivši sve prethodne rekorde za nov naslov. Broj gledalaca prve epizode nadmašio je sva očekivanja“, izjavila je Mila Šijan, PR menadžerka HBO Max-a u Srbiji.

Prva epizoda „Kuće zmaja“ došla je u HBO Max ponudu u 03.00h u ponedeljak ujutru, u 21 zemlji širom Evrope, uključujući nordijske zemlje, Holandiju, Centralnu i Istočnu Evropu, Španiju i Portugal. Velika potražnja na striming platformi počela je od ranih jutarnjih časova i dostigla vrhunac u ponedeljak uveče.

U SAD-u je premijera „Kuće zmaja“ donela 10 miliona gledalaca na linearne kanale i HBO Max platformu u nedelju uveče, što je do sada najveći broj gledalaca nove originalne serije u istoriji HBO-a.

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen. Nove epizode dolaziće u ponudu ponedeljkom, tokom narednih devet nedelja. U glavnim ulogama su Padi Konsidin, Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Stiv Tuson, Iv Best, Sonoja Mizuno, Fabijen Frankel i Ris Ifans.

Džordž R. R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenata serije uz Rajana Kondala, koji je ujedno i scenarista i Migela Sapočnika, koji takođe potpisuje režiju. Izvršni producenti su Sara Hes, Džoslin Dijaz, Vins Gerardis i Ron Šmit.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime