Nagrade Britanske filmske akademije (BAFTA) su podeljene sinoć a trijumfovali su Đangova osveta, Skyfall, Jadnici i drugi.
 
Spilbergova predsednička biografija Linkoln je imala najviše nominacija ove godine (10 ukupno) a osvojio je samo jednu – iako vrlo važnu- Danijel Dej Luis za najbolju glavnu mušku ulogu. 
 
Potom tu su Jadnici sa 4 nagrade i Pijev život sa dve, dok je Skyfall iznenadio osvojivši najgradu za najbolji britanski film, Ben Aflek je osvojio nagradu za Najbolji film i najboljeg režisera za film Argo i Emanuel Riva za najbolju žensku ulogu u filmu Amour Mihaela Hanekea.  Ako želite da vidite kako je bilo na crvenom tepihu pogledajte snimke… 
 
 
Nagradu za najbolji animirani film odneo je film Hrabrost, za originalni scenario Tarantinova Đangova osveta, za adaptirani „Silver Linings Playbook“ Dejvida O. Rasela. Najbolju mušku sporednu ulogu odigrao je Kristof Valc u Đangu, a žensku En Hetavej u Jadnicima. Nagradu za najbolju originalnu muziku osvojio je Tomas Njuman za film Skyfall.
 
Photo: ScreenShot/YouTube