Glumac Kevin Spacey moraće da plati gotovo 31 milion dolara producentskoj kući MRC koja ga je 2017. godine otpustila iz serije Kuća od karata zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili Spejsija jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Vašingtonu.

Pre pet godina Spejsijeva karijera je naglo prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uveliko da menjaju radnju šeste sezone House of cards.

Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spejsi svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na šta se glumac žalio, ali je ta žalba odbijena.

Spejsi je u Velikoj Britaniji optužen za pet krivičnih dela koja su se dogodila između 2005. i 2013. godine – četiri tačke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošloga meseca dogovoreno je da će se suđenje održati 6. juna sledeće godine.

Glumac poriče da je bilo koga seksualno uznemiravao.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime