Povodom premijere filma „Dobar dan da se umre muški“ 12. februara u Sava centru u 20 časova poznata kaskaderka, Milkica Božić, izvešće vatreni kaskaderski šou.

Ova profesionalna kaskaderka iz udruženja „Željko Božić – legende žive večno“ izvešće performans na platou ispred Savskog ulaza u Sava centar.

Projekcija filma „Dobar dan da se umre muški“, petog ostvarenja u kultnom serijalu „Umri muški“, zakazana je za 20:30.

U snimanju akcionih scena za „Dobar dan da se umre muški“, među kojima su dosad neviđena trka kolima, napad helikopterom i padovi sa visokih zgrada, učestvovalo je, osim glumaca, preko 50 kaskadera iz celog sveta. „Nekoliko najboljih kaskadera na svetu radilo je na ovom filmu, a cela ekipa je fantastična“, kaže koordinator kaskadera Stiv Dejvison. „Umri muški je vrhunac u odnosu na sve akcione filmove i svaki kaskader na svetu želi da učestvuje u ovom serijalu.“

Reditelj Džon Mur rekao je da je ovo jedan od, do sada, produkciono najzahtevnijih akcionih filmova: „Snimali smo na autoputevima, kroz uske ulice, preko mostova, potpuno smo uništili ogroman broj automobila. To je epski doživljaj.“

Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu Džeku (Džaj Kurtni – Spartak: Krv i pesak, Džek Ričer) o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije „jipikajej“ –  tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.

Meklejn je lik koji je lako prepoznatljiv i nadasve human, običan čovek, koji je primoran usled vanrednih okolnosti da preuzme na sebe teške zadatke. To je ono što ga čini drugačijim od heroja iz stripova, kao i ostalih akcionih heroja, a što ga čini jednim od najuticajnijih likova u filmskoj istoriji.

Film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 14. februara, a 13. februara u Muzeju jugoslovenske kinoteke dešava se „Umri muški“ maraton. Projekcije prva četiri filma iz popularne franšize koja je utemeljila akcioni žanr zakazane su u 15, 17, 19 i 21 čas.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime