Fantastična nemačka komedija o dva najbolja druga u borbi protiv sebe i konzumerizma “100 dana 100 stvari” u bioskopima je od 11. aprila. Proleće je vreme za malo više smeha, ali i za neka bitna životna pitanja, zato nam stiže “100 dana 100 stvari” o dva najbolja druga, koja se usuđuju na opkladu go gole kože, reditelja, scenariste i glavnog glumca Florijan David Fica.

Goli do kože, bez odeće, stvari, nameštaja, dragocenosti itd … Bez ijedne od “100 stvari” kojih su odlučili da se reše u opkladi do gole kože, dva najbolja druga, Pol (Florijan David Fic) i Toni (Matijas Švajgefer), će tokom narednih 100 dana živeti bez konzumerizma. Tokom tog perioda će moći da povrate samo po jednu stvar u danu, koja im je neophodna.

Dva najbolja prijatelja u filmu, igraju glumci koji su i sami prijatelji u stvarnom životu i ovo im je drugi uzastopni zajednički projekat nakon “Najlepšeg dana” (“Der geilste Tag”, 2016.). Koncept “100 dana, 100 stvari” je intrigantan, kao i situacija koja povlači pitanje kako preživeti 100 dana bez svega, odnosno kad nemaš sve ono što ti treba za život. Ili imaš?

Ovo je priča o današnjem materijalizmu i konzumerističkom načinu života, kao i potrazi za zaista važnim stvarima, među kojima su ljubav, prijateljstvo i sreća.
Film šalje poruku kojom postavlja pitanje šta je ono što nam je zaista potrebno, da li mi posedujemo stvari i imovinu ili ona poseduje nas, i da li se možemo suprotstaviti modernoj potrošačkoj groznici i impulsivnoj kupovini. Da li smo prave vrednosti, prijateljstvo, ljubav i sreću zatrpali hrpom stvari koje posedujemo?

1 KOMENTAR

  1. Da li smo prave vrednosti, prijateljstvo, ljubav i sreću zatrpali hrpom stvari koje posedujemo?

    Jesmo ali o tome se moze diskutovati. Mozda zbog klope, racuna, lekova……onih stvari koje su pod moranje. Kako preziveti 100 dana bez tih stvari, bez mogucnosti da ih imas, da ih platis.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime