Igra prestola se posle duge dve godine konačno vraća 14. aprila (tačnije 15. aprila rano ujutru po našem vremenu) na HBO. Tada će biti premijerno prikazana prva epizoda poslednje, osme sezone. Ostalo je još šest epizoda do kraja, a skoro sve će trajati duže od standardnih pedesetak minuta.

A pošto je ostalo nedelju dana do spektakla trebalo bi da se pripremite. Da, mislimo na kokice i druge grickalice. Ali mislimo i na tehnička pitanja. Odnosno – Kako gledati Igru prestola?

Verovatno mnogi od vas i dalje misle da će nove epizode lako skinuti sa torenta. Ok, verovatno će moći i tako (mada je i to sve teže ako ćemo pošteno). Ali ne bi trebalo to da radite. I to iz najmanje tri jaka razloga. Evo ih:

1. Stvarno više nije u redu da skidate piratske filmove i serije

2. Rizikujete da se zarazite virusima i drugim neželjenim programima

3. Za 600 dinara (ili čak manje) možete da pogledate poslednju sezonu potpuno legalno

1.
Ako vam još uvek nije jasno zašto nije u redu da skidate piratske sadržaje možda bi trebalo da popričate sa nekim stručnim, recimo obučenim u beo mantil. Piraterija je krađa i bez plaćanja (često skoro pa simboličnog) neće biti vrhunskih serija i filmova. A čak i nama u Srbiji, plaćanje legalnog sadržaja više nije nedostižno, pa čak ni skupo ako ćemo pošteno.

2.
Već smo pisali o tome da su serije prečica ka zaraženom računaru ili tabletu telefonu. Kaspersky je nedavno objavio analizu koja je otkrila da je upravo Igra prestola među najrizičnijim naslovima za piratsko skidanje. Odnosno, najveća je šansa da ćete zapatiti neki neželjeni program i upropastiti sebi život.

3.
I na kraju, vratimo se pitanju cene. HBO zapravo uopšte nije skup. Možda ga već imate preko vašeg kablovskog operatera ili za par stotina dinara možete da HBO programe dodate u plan.

Ako vam to nije opcija, možete i da se pretplatite na HBO Go streaming servis i gledate sve te divne filmove i serije kada god poželite.

Ne treba vam čak ni kablovska pretplata.

Cena?

Samo 4.99 evra mesečno. A prvi mesec je besplatan. To znači da ako ste stvarno kratki sa parama možete sada da se registrujete i dobićete probnih mesec dana. Onda platite još jedan mesec i za 600 dinara ste dobili legalno gledanje cele poslednje sezone Igre prestola. Naravno, možete da pogledate i sve drugo što želite.

Plaćate karticama ili Paypal nalogom.

Posle toga možete da otkažete pretplatu, ako baš morate, mada nećete to želeti da uradite.

Ni to nije sve.

Ako ste stvarno potpuno očajni, možete čak i da se “utalite”. HBO Go podržava gledanje 2 streama istovremeno na maksimalno 5 autorizovanih uređaja.

Da li je to ok za HBO?

Pa, zapravo jeste.

Još 2014. godine CEO kompanije Richard Plepler je rekao kako je deljenje šifre jednog naloga neverovatan marketinški alat za nove generacije gledalaca. Misli na klince bez keša sasvim jasno.

Dakle, ako ste vam je i 600 dinara mnogo, možete da se dogovorite sa nekim da podelite troškove i prepolovite cenu. A to je već zaista simbolična cena za legalno gledanje najbolje serije ikada, sa srpskim titlovima, uz vrhunski kvalitet i bez imalo rizika.

A svi vi ostali – plaćajte 4.99 evra mesečno kao ceo normalan svet.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime