HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) postala je najgledaniji naslov na HBO striming uslugama širom Evrope, uključujući Srbiju, čime je nadmašila i osmu sezonu „Igre prestola“.

Premijera „Kuće zmaja“ imala je veći broj gledalaca od bilo koje nove originalne serije u istoriji HBO-a i postala je najuspešnija premijera serije na HBO Max-u širom SAD-a, Latinske Amerike i Evrope. Svaka epizoda serije sada u proseku ima 29 miliona gledalaca u SAD-u, dostižući tri puta veću gledanost od prosečne gledanosti na veče premijere zahvaljujući naknadnom gledanju.

Izvan Evrope, „Kuća zmaja“ je takođe nadmašila osmu sezonu „Igre prestola“, što je čini najgledanijim HBO naslovom na jednom HBO striming servisu u Latinskoj Americi, jugoistočnoj Aziji, Hong Kongu i Tajvanu.

Kejsi Blojs, predsednik i direktor HBO-a i HBO Max-a, tim povodom je izjavio: „Oduševljeni smo što se „Kuća zmaja“ dopala ljubiteljima „Igre prestola“ širom sveta, kao i novim gledaocima koji po prvi put otkrivaju svet Vesterosa. Čestitam Džordžu, Rajanu, Migelu i celoj ekipi „Kuće zmaja“ na neverovatnoj prvoj sezoni.“

Kompletna prva sezona „Kuće zmaja“ dostupna je na HBO Max striming platformi.