Beogradska premijera dugo očekivanog spektakla Beowulf održaće se 26. novembra u Sava Centru, a u redovnom bioskopskom repertoaru je od 29. novembra. U produkciji filma su korišćene do sada neviđene tehnike simulacije i animacije.

“Ono što je sjajno kod ove tehnike snimanja jeste to što neko kao ja, visok 160cm i pomalo bucmast, može da glumi zlatokosog Vikinga visokog preko 2 metra. Proces je prvobitno zvučao kao komplikovan i pomalo neprijatan, ali ja volim da radim stvari koje mislim da ne mogu da uradim, tako da sam se vrlo rado upustio u to,” kaže Rej Vinston koji sa Anđelinom Žoli glumi glavnog junaka u filmu.

“Dopalo mi se. U prvom trenutku sam pomislila, ovo će biti otkačeno, svi glumci sa tačkicama po licu, u tim čudnim odelima, bez rekvizite ili scenografije… ali to zapravo ogoljava posao do suštine izvođenja, naročito u scenama između Krispina i mene – bile su to čiste emocije. Imate toliko slobode da budete šta god želite, u trenutku, dozvoljena je maksimalna improvizacija. Takođe, među glumcima se razvija trenutno prijateljstvo. Oslanjate se jedni na druge,” kaže Anđa.

Pogledajte i trailer:

 

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime