The Walking Dead je jedna od trenutno najpopularnijih serija. Ali i mnogi fanovi nisu primetili ove detalje koji su se pojavili u ovoj i ranijim sezonama.

1. Uvodna špica nije ista

View post on imgur.com

Izvršna producentkinja Gale Anne Hurd potvrdila je da se font iz sezone u sezonu menja i postaje sve oštećeniji pa tako prikazuje šta se događa sa svetom u seriji.

“Svet sve više propada, zombiji se sve više raspadaju i ovo je odraz toga”, objašnjava Hurd.

2. Eastman je nosio majicu sa natpisom “Save Terrapins”

View post on imgur.com

Eastman je nosio majicu sa natpisom “Save Terrapins”. I to pošto je Enid prikazana kako jede kornjaču. Čak je i glumica Katelyn Nacon, koje igra Enid, primetila povezanost.

“Videla sam i zapitala se da li su uradili namerno.”

3. Guverner je pirat

View post on imgur.com

David Morrissey koji je glumio ludog Guvernera je prikazan kao pirat. Kada se vratio pomalo zapušten i ispružio na kauču, legao je na jastuk sa papagajem.

4. Metamfetamini Waltera Whitea završili su u seriji

View post on imgur.com

Fanovi su na društvenim mrežama već razvili teoriju da se “Breaking Bad” i “The Walking Dead” (u oba se slučaja radi o AMC-jevim serijama) odigravaju u istom univerzumu.

U drugoj sezoni, u epizodi “Bloodletting”, pojavio se i Blue Sky, poznata droga Waltera Whitea. Takođe, Guverner spominje i lika koji se zove Heisenberg.

5. Još jedna referenca na “Breaking Bad”

Nakon što su odgledali prvu epizodu šeste sezone, mnogi fanovi primetili su sličnost sa epizodom “One Minute” serije “Breaking Bad”.

https://youtu.be/nR8ijOaCXqU

Obe epizode završavaju ekranom koji se zacrni dok se u pozadini i dalje čuje truba odnosno zvuk alarma.

6. Serija je prepuna poznatih zombija

View post on imgur.com

Producent Greg Nicotero priznao je da u seriju neprestano ubacuje zombije koji su referenca na druge poznate zombi-filmove.

Priznao je da je prošle godine ubacio reference na italijanske horor filmove, na filmove Georgea Romera pa čak i na šminkere kao što su Rick Baker i Dick Smith.

7. Cvet kao podsetnik

View post on imgur.com

Glumac Norman Reedus rekao je da se u šestoj epizodi trenutne sezone na jednom od zombija nalazi cvet. Isti cvet koji je Daryl poklonio Carol u drugoj sezoni kada je pokušao da je uteši nakon nestanka Sophie.

8. Reference u crkvi oca Gabriela

View post on imgur.com

Reference na određene tekstove iz Biblije koji se mogu videti na zidu u crkvi oca Gabriela, nisu izabrane slučajno. Radi se o poglavljima čiji se sadržaj odnosi na mrtve ili uskrsle.

Recimo:

Rimljanima 6:4: “S njim smo dakle pokopani krštenjem u smrt, da kao što uskrsnu Hrist od mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.”

Ezekiel 37:7: “I ja stadoh prorokovati kao što mi beše zapoveđeno. I dok sam prorokovao, nastade šuškanje i pomicanje i kosti se stadoše pribirati.”

Matej 27:52: “Grobovi se otvoriše, i mnoga telesa svetih, koji su bili preminuli, uskrsnuše.”

Luka 24:5: “Od straha srušiše pogled na tlo. A oni im rekoše: “Šta tražite živoga među mrtvima?”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime