“Oprostite se od Holivuda” naziv je izveštaja MoffetNathansona o budućnosti filmske industrije. Očigledano zbog korona virusa ništa više neće biti isto pa ni Holivud.

A promene bi mogle izgledati ovako.

Bioskopske dvorane imaće velike gubitke, srednjebudžetski filmovi su izgleda prošlost a streaming servisi će postajati sve popularniji, navodi analitičar Michael Nathanson u izveštaju MoffetNathansona.

Bioskopi su sada prazni, ne rade, posetioci se boje zaraze a tako će biti još duže vremena. Mada, kod nas bioskopske dvorane beleže već godinama pad posetilaca i bez pandemije pa će ovo verovatno biti poslenji ekser u kovčegu bioskopa.

Sudeći prema ovom izveštaju, koji se odnosi na SAD, ali situacija je slična i u Evropi, bioskopi će izgleda biti prošlost. Šteta za mnoge ljubitelje filmova koji se gledaju na velikim ekranima i van kuće. Zbog popularnosti streaming servisa dvorane će biti sve praznije.

Istraživači predlažu da se vlasnici bioskopskih dvorana i Netflixa dogovore o budućoj politici kako dvorane ne bi propale. Možda je rešenje skraćeni period dolaska na streaming servise i pltaforme za digitalnu distribuciju filmova.

Dakle, streaming servisi će od sada biti glavni igrači. Netflix, Amazon i Disney će pripremati najveći broj sadržaja. Strručnjaci kažu i da Netflix ima snažnu konkurenciju u Amazonu i Disneyu.

Predviđanja o budućnosti filma kreću se i u pravcu spajanja studija.

Takođe “više neće biti niskobudžetnih i srednjebudžetskih filmova već samo franšiza i blockbustera na putu da se pretvore u franšize,” kaže se u izveštaju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime