Dvostruki dobitnik nagrade na ovogodišnjem filmskom festivalu „Sandens“, uznemirujući debitantski film rediteljke Pipe Bjanko „Podeli“ (Share), imaće premijeru 28. jula na HBO GO-u. Premijera na HBO kanalu biće 16. avgusta u 21.35h. Film je ove godine prikazan i u okviru zvanične selekcije Međunarodnog filmskog festivala u Kanu.

„Podeli“ predstavlja iskreno i snažno istraživanje seksualnog napada i sve nasilnije uloge koju internet zauzima u savremenom američkom društvu. Šesnaestogodišnja Mendi (izvanredna Rijen Bareto), budi se jednog dana na travnjaku svojih roditelja, nemajući pojma gde je bila i kako je dospela tu. Ubrzo joj pokazuju telefonski snimak na kom joj nepoznati stranac skida odeću dok leži onesvešćena na žurki; muči je neizvesnost svega što je usledilo (i ostavilo joj veliku modricu na leđima) pa pokušava da shvati šta da uradi.

Stilski utemeljena, napeta misterija s pravim političkim i moralnim ulozima, „Podeli“, dokazuje da je Bjankova odvažan i britak novi glas u američkim bioskopima.

U glavnim ulogama su Rijen Bareto, Čarli Plamer, Purna Džaganatan, Džej-Si Mekenzi i Nikolas Galicine.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime