Festival autorskog filma, tradicionalna manifestacija za ljubitelje filma i publiku koja želi da proširi svoje horizonte, ove godine se održava od 30. novembra do 7. decembra.

Festival se i ove godine održava u Dvorani kulturnog centra, kao i u pratećim gradskim dvoranama Dom kulture Studentski Grad, Muzej Kinoteke i KC Grad.

Tokom 16. FAF-a biće prikazano 18 filmova u takmičarskom programu festivala. Među filmovima su nova ostvarenja velikana autorskog filma, kao i filmovi mladih reditelja koji su izazvali pažnju publike i kritike i osvojili nagrade na festivalima širom sveta.

Festival autorskog filma i ove godine nastavlja tradiciju prikazivanja filmova koji su na Kanskom festivalu nagrađeni „Zlatnom palmom“ i prestižnom nagradom „Camera d’or“ za najbolji debitantski film. Tako će se u ovogodišnjem programu festivala naći film australijskog reditelja Majkla Rouva, „Prestupna godina“. Ovaj film, snimljen u Meksiku gde reditelj živi i radi, izazvao je veliku pažnju na Kanskom festivalu, pobedivši u konkurenciji koju su činila 24 filma.

Ovogodišnji Festival autorskog filma otvoriće film Olega Novkovića, „Beli beli svet“, 30. novembra u Sava centru. Projekcija je zakazana za 20:30 časova, a ulaznice su već u prodaji.

Ulaznice za Festival autorskog filma počinju da se prodaju od 18.novembra.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime