Domaća premijera neverovatnog akcionog trilera Džek Ričer biće održana u sredu, 2. januara u 20.15 sati u bioskopu Kolosej.

Od autora bestselera Lija Čajlda stiže heroj koga je teško savladati – bivši vojni islednik Džek Ričer (Tom Kruz).

Kad naoružani napadač ubije pet osoba sa šest hitaca, svi dokazi će ukazati na to da je krivac osumnjičeni u pritvoru. Prilikom saslušanja, osumnjičeni će reći samo jednu rečenicu: „Nađite Džeka Ričera!“ Time će početi neverovatna potraga za istinom, a Džek Ričer će morati da se bori protiv neočekivanog protivnika koji neće birati sredstva da sačuva svoju tajnu.
 
Film je zasnovan na knjizi „One shot“, devetoj iz serijala o Džeku Ričeru. Takva odluka je doneta jer je to najfilmičnija od svih knjiga. Ovaj roman ima nekoliko elemenata koji su bili važni za snimanje prvog filma. „Prvo, mislim da ima najbolji uvod za Ričera – sjajno je uvesti ga u radnju koja je već počela da se odigrava. Ali ono što je važnije, on se ovde suočava s moralnom dilemom. Ulazi u priču verujući u jedno, ali onda mora da shvati da ga činjenice upućuju na nešto potpuno drugo. Moraće da odluči da li će krenuti lakšim ili težim putem, i po toj odluci ćemo shvatiti zašto je Džek Ričer drugačiji od svih drugih filmskih heroja,“ kaže producent filma.
  
„Ričer je sjajan lik. Nema mobilni telefon, nema i-mejl adresu. On je analogni čovek u digitalnom dobu. Nije na mreži. Plaća sve u kešu. Džek Ričer radi sve onako kako većina nas ponekad poželi da uradi. U tom smislu, on podseća na Prljavog Harija ili Džejmsa Bonda,“ kaže Kruz.