Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs biće otvoren u petak, 26. aprila u Sava Centru. Na otvaranju će biti prikazan i film Dragana von Petrovića, Lene Miler i Vuka Maksimoviča – Dragan Wende.

Film nas upoznaje sa Draganom Wende koji je jednom imao sve: novac, devojke i život u mitskom gradu – Zapadnom Berlinu. Radio je u najboljim noćnim klubovima, družio se sa filmskim zvezdama i, zahvaljujući svom jugoslovenskom pasošu, bez problema prelazio granicu između Zapadnog i Istočnog Berlina, profitirajući od šverca robe i trgovine devizama. Zapadni Berlin je bilo ostrvo urnebesnog provoda, lake zarade i slatkog života.

A onda je pao Berlinski Zid. I sve se promenilo. Dvadeset  godina kasnije, Dragan radi u bordelu, živi od socijalne pomoći i retko napušta svoj nadrealni svet Zapadnog Berlina, nostalgično se sećajući slavne prošlosti. I već 20 godina njegova noga nije kročila u Istočni Berlin.

Kada Draganov nećak Vuk dođe u Berlin da najzad upozna svog legendarnog teču, pred njegovom kamerom se otvara bizarni i tragikomični svet Jugo-emigranata, prostitutki, propalih milionera i gubitnika promena, u gradu i dalje podeljenom na Istok i Zapad…
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime