Nova četvorodelna dokumentarna HBO serija „Dama i Dejl“ (The Lady And The Dale), od nagrađivanih producenata Marka i Džeja Duplasa („Soba 104“), imaće premijeru 1. februara na HBO GO-u, kada u ponudu dolaze prve dve epizode. Premijera na HBO kanalu biće 18. marta u 20.00h.

„Dama i Dejl“ istražuje odvažnu automobilsku prevaru u čijem središtu je transrodna preduzetnica Elizabet Karmajkl, koja je postala poznata kada je tokom nestašice goriva 1970-ih proizvela ekonomično vozilo na tri točka, koje je nazvala Dejl. Dok osvaja najpoznatije proizvođače automobila i investitore, razotkriva se misterija u vezi sa tehnologijom automobila i njenom iznenađujućom kriminalnom prošlošću. Prateći uspon i pad ove neverovatne preduzetnice, serija istražuje nesvakidašnju priču o prevari, porodici i identitetu.

Zanimljiva tehnika kombinovanja arhivskih materijala sa foto kolažima i animacijama korišćena je da ilustruje iskustva Elizabet Karmajkl u seriji, zajedno sa audio snimcima i intervjuima, istovremeno stavljajući njenu priču u širi istorijski kontekst iskustava transrodnih osoba. O Lizinom životu u seriji govore njena ćerka Kendi Majkl, sin Majkl Majkl, unuka Džeri Berčard, lokalni TV reporter Dik Karlson, producent KABC vesti Pit Nojs, šurak Čarls Ričard Benet, kao i advokati, tužioci i zaposleni u 20th Century Motor Car Company. Istoričarka Suzan Strajker, teoretičarka roda i medija Sendi Stoun i advokatica Mia Jamamoto daju istorijski i pravni kontekst celoj priči.

Seriju su režirali Nik Kamileri i Zakari Druker, izvršni producenti su Mark Duplas, Džej Duplas, Mel Eslin, Alen Bajn, Andre Gejns, Nik Kamileri, Alana Kariters i Zakari Druker, a producentkinja je Madison Pasareli. Tina Ngujen je producentkinja za HBO, a izvršne producentkinje za HBO su Nensi Abraham i Lisa Heler.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime