Od momenta kada je odjeknula vest da su dvanaestorica mladih fudbalera i njihov trener ostali zarobljeni u pećini na Tajlandu, svet je pomno pratio razvoj situacije i akciju njihovog spasavanja. Tokom dve nedelje mogli smo da čujemo kako su ovi mladići završili u pećini i bili smo svedoci brzog formiranja timova spasilaca koji su dolazili iz svih krajeva sveta. Odaziv velikog broja ljudi da pomognu dokazuje koliko je ljudski duh jaka pokretačka snaga, a iznenadna smrt jednog od spasilaca ukazala je na ozbiljnost ove situacije.

Iako su svi dečaci uspešno izbavljeni iz pećine i dalje ostaju neka nerazjašnjena pitanja. Zašto su mladi fudbaleri bili tamo? Kako su preživeli skoro dve nedelje bez hrane, ne znajući ni da plivaju? U kakvom su fizičkom i mentalnom stanju sada? Šta je sve bilo potrebno da se ova grupa izbavi iz pećine i sa kakvim izazovima su se spasioci suočavali? Specijal „Akcija spasavanja iz pećine na Tajlandu” je prvi dokumentarac koji će istražiti i otkriti svaki detalj ove neverovatne akcije. Ovaj program biće emitovan na Discovery kanalu 22. jula u 21:00.

U saradnji sa producentskom kućom ITN Productions kompanija Discovery je snimila ovaj specijalni program koji prikazuje ljudsku dramu koja se krije iza jedne od najtežih akcija spasavanja u istoriji.  Uz ekskluzivni pristup akterima događaja, uključujući i članove porodica dečaka, program „Akcija spasavanja iz pećine na Tajlandu” fokusiran je na trijumf ljudskog duha i izvanredne tehnološke inovacije koje su korišćene tokom ovog neverovatnog spasavanja. Kako vreme prolazi, a monsunske kiše nastavljaju da prete, spasioci u pećini, ali i izvan nje, planiraju sledeći potez. Uz intervjue sa zdravstvenim ekspertima, poznatim instruktorima ronjenja i vodećim svetskim stručnjacima za ronjenje u pećinama, dokumentarac prikazuje šta su sve dečaci i njihovi spasioci doživeli i kako su ovi ronioci heroji uspeli ono što se činilo nemogućim.

Kada je i poslednja grupa dečaka sa trenerom 10. jula napustila pećinu, svet je konačno mogao da odahne, nakon 18 dana strepnje. Sada, zajedno tragamo za odgovorima kako bismo razumeli misteriozna dešavanja i kako je, sa samo jednim pogrešnim potezom, ishod mogao da bude drugačiji.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime