Nakon velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Lokarnu i Sarajevu, svečana premijera filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ biće održana u utorak, 24. oktobra u Cineplexx Galerija bioskopu. Prva projekcija rasprodata je u rekordnom roku pa je zbog velikog interesovanja publike otvorena još jedna, premijerna projekcija sa početkom u 21.15 časova.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Cineplexx Galerija Beograd bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

Film je urađen po motivima romana profesora Gorana Milašinovića ,,Slučaj Vinča”, a glavne uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i An Sera.

Goste Cineplexx Galerija bioskopa pozdraviće deo autorske i glumačke ekipe filma nakon projekcije.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Cineplexx Galerija bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.