Sve ljubitelje Ratova Zvezda obradovaće novi dugometražni animirani film studija Lucas film Animation – Star War: The Clone Wars. Film prati borbu vitezova Džedaja koji se trude da održe red i povrate mir, dok Ratovi Klonova haraju galaksijom. Anakin Skajvoker i njegova padavanska učenica Asoka Tano našli su se u misiji koja ih dovodi lice u lice sa zločinackim bosom Džaba Hatom.
Medju glumcima koji su pozajmili glasove likovima su Met Lenter kao Anakin Skajvoker; Ešli Ekstajn kao Asoka Tano; Džejms Arnold Tejlor kao Obi-Van Kenobi; Di Bredli Bejker kao Kapetan Reks; Tom Kejn kao Joda; Nika Futerman kao Asadz Ventres; Ian Aberkrombi kao Kancelar Palpatin; Entoni Denijels kao C-3PO; Kristofer Li kao Grof Duku; i Semjuel L. Dzekson kao Mejs Vindu.

Film “Star War: The Clone Wars“ režirao je Dejv Filoni; autori scenarija su Henri Gilroj, Stiven Melcing i Skot Marfi; producent je Ketrin Vinder. Džordž Lukas je izvršni producent. Muziku za film komponovao je Kevin Kiner, dok je autor originalnih STAR WARS tema i muzike Dzon Vilijams.  „Star Wars: The Clone Wars“  u domaće bioskope stiže 2. oktobra.

Pogledajte trailer: