Festival Cinema City, koji se održava od 6. do 14. juna 2009. u Novom Sadu, danas zvanično otvara konkurs za selekciju „Up to 10 000 bucks“. Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca.  Konkurs će biti otvoren do 30. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/do10000. Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od dve hiljade dolara. 

Selekcija „Up to 10 000$ bucks“ kreirana je da pokaže da za dobar film nije neophodno imati veliki budžet i ogromnu filmsku ekipu, već da inventivnost autora i nove tehnologije mogu da stvore zanimljiva i značajna ostvarenja. Poziv da se prijave upućen je autorima iz Srbije, regiona i sveta, a sve vrste i žanrovi filmova – kratki, dokumentarni, animirani, igrani, su dobrodošli. Selektor programa je reditelj Dejan Zečević, dobitnik nagrade za najbolju režiju domaćeg filma na prošlogodišnjem festivalu, dok je koordinatorka programa Dina Vuković.
 
Prošle godine, u okviru selekcije „Up to 10 000 bucks“, prikazani su filmovi pristigli iz Japana, Grčke, Srbije, Izraela, Libana, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda, Gruzije, pobudivši veliko interesovanje publike i filmskih umetnika. Nagradu za najbolji film – IBIS kao i i DV kameru osvojio je film „Uspavanka za dečaka“ u režiji Miloša Pušića.
 
Internacionalni Festival filma i medija Cinema City, održaće se od 6. do 14. juna 2009. godine u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja Exit. Prošle godine festival je prikazao više od 150 filmova, a posetilo ga je 55 000 ljudi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime