Ekranizacija Šekspirove „Bure“, priča o osveti, ljubavi i oproštaju začinjena magijom i komedijom, u kojoj glavnu ulogu igra dobitnica Oskara Helen Miren, 27. januara biće premijerno prikazana  u multipleksu „Kolosej“.
 
Rediteljka „Bure“ je Džuli Tejmor, autorka filmova Frida i Across the Universe. Tejmor ima iskustva i u  ekranizaciji Šekspirovog dela (Tit prema Šekspirovom Tit Andronik 1999. godine) i u pozorišnoj režiji (prva žena nagrađena „Tonijem“ za režiju mjuzikla „Kralj lavova“).
 
„Bura“ je poslednje delo koje je Šekspir napisao, sa više magije nego što je ima u bilo kom drugom njegovom delu. Komedija prati sudbinu prognanog milanskog vojvode Prospera koji vlada magičnim ostrvom. U trenutku kada mu se ostvari prilika da se osveti, podiže buru koja će na ostrvo dovesti nove junake i promeniti živote njegovih stanovnika.
 
U verziji Džuli Tejmor čarobnjak Prospero postao je čarobnica Prospera u ulozi Helen Miren, čime je priča dobila drugačiji kontekst i svežinu. U ostalim ulogama su Felisiti Džouns, Đimon Honsu, Alfred Molina, Rasel Brend. 

 

Megacom Film i Domino Magazin poklanjaju 2×2 karte za film Bura 27.01. u 17.45h u Multipleksu Kolosej. Pošaljite mail na karte @ dominomagazin.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime