Džema Bovari. Na trenutak, ime zvuči poznato, da li je to čuvena Gospođa Bovari koju je opisao Gistav Flober pre jednog veka? Tragična junakinja, neverovatne lepote i šarma? Svima nam je poznat kraj Floberovog romana, ali kako izgleda film “Džema Bovari” rediteljke Ane Fontejn otkrijte u priči o starim i novim ljubavima  od 11. juna u bioskopima.

 

Ana Fontejn je francuska rediteljka koja voli da snima prelepe žene sa posebnim žarom. Široj bioskopskoj publici je poznata po filmu “Koko pre Šanel”. Zato ne čudi što je izabrala Džemu Artenton, bivšu Bondovu devojku za glavnu ulogu.

Zvezda filmova “Princ od Persije: Pesak vremena”, “Zrno utehe” i “Borba Titana” Džema Arterton je zbog filma naučila za samo dve nedelje francuski jezik. Film joj je promenio život – zaljubila se u francuski jezik, Normandiju, evropsku kinematografiju. Sjaj Holivuda je zamenila za život u Parizu. U filmu “Džema Boveri” glumi mladu ženu koja se udaje za pogrešnog čoveka i tek kasnije snosi ozbiljne posledice.

Martin (Fabricio Lučini), nekadašnji pariski boemski buržuj, sada je seoski pekar u Normandiji. Od njegovih mladalačkih ambicija je ostala samo bogata mašta i strast za dobrom literaturom, najviše za delima Gistava Flobera. Nije teško zamisliti kako se Martin osećao kada se u njegov komšiluk doselio mladi engleski par sa neobično poznatim imenima. Čarls i Džema Bovari. Za neostavrenog umetnika kao što je Martin ovo se čini kao prava prilika da oblikuje sudbinu Floberovih junaka. Međutim, mlada Džema nije čitala klasike, i iako se dosađuje u braku, nema nameru da živi tuđi život.

Čarlsa Bovarija glumi Džejson Fleming, dok se u ulozi simpatičnog prvog komšije odlično snašao Fabricio Lučini.  Upravo Lučini, kao narator filma, pravi paralelu između mladog para koji se doselio u malo seoce i junaka romana “Gospođa Bovari”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime