Film

Bioskopski hitovi

Put za Los Anđeles

Bioskopski hitovi
Bioskopski hitovi

Kao grad koji  počiva na filmu, kao Las Vegas na kocki, čovek bi očekivao – ja sam očekivao – neke spektakularne sale,  nešto još neviđeno za moje oči, a i generalno, ipak je ovo Holivud…  Međutim, ništa od toga. Što je i normalno.  Dobro, naravno da se bioskopi u Los Anđelesu razlikuju od beogradskih tržnocentarskih bioskopa, jer su oni stari dobri bioskopi uništeni… Sećamo se Jadrana, Kozare, Balkana itd itd… Ali da se vratim na temu – sale nisu ništa veće nego kod nas u Srbiji, samo što je zvuk neuporedivo bolji. I svaki bioskop ima toliko sala koliko nema u celoj Srbiji. Što je opet normalno jer kod nas, opet da ponovim, samo tržnocentarski bioskopi i postoje. 

Bilbordi vas napadaju sa svih strana, i naravno da se provali u koji je film koliko love uloženo. Za ovih nekoliko meseci najviše su me ’’napadali’’ Tom Kruz i Dvejn Džonson, tj ’’The Rock’’. Meni prilično besmislen lik, kažu da je dobar kao čovek, ali šta može da glumi izuzev mišićavu masu. Što i glumi. Trenutno je ceo grad u ’’Oblivion’’, ’’Pain & Gain’’ i ’’G.I. Joe’’ plakatima. I još jedan film ’’vrišti’’ sa svih strana, ali o njemu posebno, jer ga pogledah sinoć. Kakvo smeće, koji kretenizam, koliko glup film!!!

Uzgred, imaju i 2 Kinoteke. U jednoj je trenutno ciklus filmova Monti Klifta, a u drugoj FILM NOIR ciklus. Objektivno, naša Kinoteka je bolja u svakom pogledu od  ovdašnje, jer su ovde projekcije samo 4 dana u nedelji, dok u našoj svaki dan minimum 2 projekcije.

Ali htedoh reći da naravno nije sve tako obično, jer kada su premijere filma, u Holivud Bulevaru bude haos. Policajci blokiraju ulicu, a superstarovi pravo iz hotela idu u ’’Dolby theatre’’, koji se nekada zvao ’’Kodak theatre’’. Tu se i dodele Oskara održavaju. Crveni tepisi i sve ono što nam prikazuju na TV – u. To nemam pojma kako izgleda, a iskreno nije me ni zanimalo, a nemam pojma mogu li uopšte obični smrtnici ući u to čudo.

E, čudesni film koji pogledah sinoć bio je ’’The call’’, triler u kojem glumi Hale Beri. Reče mi lepša polovina da na filmskim forumima hvale taj film. Hale Beri mi je nikakva riba, isti izraz lica ima i kada puca i kada bije i kada joj prete i kada je skrhana bolom i sudbinom tužnom, a posebne emocije prema njoj imam od kada je gajila brkove u nekom praistorijskom filmu Edi Marfija. Imala je one paperjaste brčiće, kao mi na maturskoj večeri na kraju Osnovne škole.  Film ću rado prepričati,  kako reče maj sagnifikant adr – ’’ovo je NEO TRASH’’. Film : Vidimo lepu Beri kako prihvata pozive za 911 pa ili šalje pandure u akciju ili se zahvaljuje na besmislenim pozivima. I onda jednom nju tako zove tinejdžerka koju juri neki tip, Bog zna zašto, i to u njenoj kući, a prosto ti dođe da išamaraš tinejdžerku jer  plače i priča, stoji u mestu i čeka da je pokupi tip. Ali tu joj super Beri da instrukcije i ona zajebe tipa ali avaj, tip čuje telefon i tinejdžerka bude uhvaćena. I tu sada lična drama Beri, završi na sedativima – videli je kako guta pilulu – sve  se kao smirilo dok se ista priča nije ponovila kroz 6 meseci, i pametna Beri preslušavajući poziv u pomoć ulovi neki zvuk koji joj je bio sumnjiv, a tokom njene lične drame onaj psihopata koji kidnapuje tinejdžerke zapali nekog na benzinskoj pumpi, pa ubi lika kojem se učinio sumnjivim, a sve vreme se trese kao da ima groznicu ili nije uzeo dop jedno 10 dana ili je jednostavno lud kao što i jeste. I kada su žandari otkrili ko je, otišli mu na gajbu a ono normalna žena, dvoje dece, sve kao OK porodica, a on ispade neki medicinski brat koji zna da barata skalpelima i oštračima za noževe, ali nije ga druknula, nije se uplašila značke. I da skratim ovu budalaštinu, pošto već na 25-om minutu filma znamo i kako ubica izgleda i da če biti uhvaćen i sve hepi end i tra la la, taj psiho zapravo kidnapuje plavokose tinejdžerke jer ga podsećaju na njegovu preminulu sestru koja je davno, dok on beše dječačić, umrla od neke bolesti, pa ih skalpira ???? pa priča sa skalpom ?? , sve u tom nekom podrumu kuće koju je naravno otkrila Beri sve zahvaljujući onom zvuku koji joj beše sumnjiv, a telefon nema signal – gle iznenađenja – pa ona mora sama da se bije sa psihopatom pre nego što on ne skalpira i tu drugu devojku. Naravno da je stigla upravo kada je psiho započinjao skalpiranje, i on je odra od batina ali se tinejdžerka nekako oslobodi te mu zabi nož u leđa, ali on izvadi taj nož  te nastavi da ih vitla oko stolice za mučenje, i tako 10 minuta fajta koje bi retko koji UFC borac preživeo. I naravno obe su ga prejebale, i sada ’’žešći obrt’’ – umesto da pozovu muriju, one ga vežu za stolicu i kao – ’’e neće da robijaš, će da odapneš u svoju kolibu i njen podrum’’.  I kraj filma.

Došlo mi da plačem. Iskreno, muški, ljudski.  Do sledećeg glupog filma, prijatno. Odoh po svoju pilulu. Radovan Nastić Bensedin

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uFilm

Serija Will i Grace će dobiti još dve sezone
Serija Will i Grace će dobiti još dve sezone

Radujte se

Domino Magazin 21.03.2018
Benicio del Toro u nastavku akcije Sicario
Benicio del Toro u nastavku akcije Sicario

Objavljen je prvi trailer

Domino Magazin 21.03.2018
Koja Oskarovka je bila beskućnica?
Koja Oskarovka je bila beskućnica?

Ali kaže da joj je to pomoglo

Domino Magazin 21.03.2018
Westworld: Druga sezona se približava
Westworld: Druga sezona se približava

Zapadni svet se vraća na HBO 23. aprila

Domino Magazin 21.03.2018
Horor Strangers: Prey at Night
Horor Strangers: Prey at Night

Ozbiljno je strašan

Domino Magazin 20.03.2018
Charlize Theron u akcionom filmu
Charlize Theron u akcionom filmu

Gringo

Domino Magazin 20.03.2018
Shailene Woodley u filmu Adrift
Shailene Woodley u filmu Adrift

Napeto i po istinitoj priči

Domino Magazin 20.03.2018
Andreja Pejić glumi u filmu
Andreja Pejić glumi u filmu

The Girl in the Spider's Web

Domino Magazin 20.03.2018
Ovo su najstrašniji horori
Ovo su najstrašniji horori

Koje možete da pogledate (ali nećete uspeti do kraja)

Domino Magazin 19.03.2018
Da li se Ned Stark vraća u Igru prestola?
Da li se Ned Stark vraća u Igru prestola?

I da li je stvarno ubijen

Domino Magazin 16.03.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.