Film

Bioskopski hitovi

Put za Los Anđeles

Bioskopski hitovi
Bioskopski hitovi

Kao grad koji  počiva na filmu, kao Las Vegas na kocki, čovek bi očekivao – ja sam očekivao – neke spektakularne sale,  nešto još neviđeno za moje oči, a i generalno, ipak je ovo Holivud…  Međutim, ništa od toga. Što je i normalno.  Dobro, naravno da se bioskopi u Los Anđelesu razlikuju od beogradskih tržnocentarskih bioskopa, jer su oni stari dobri bioskopi uništeni… Sećamo se Jadrana, Kozare, Balkana itd itd… Ali da se vratim na temu – sale nisu ništa veće nego kod nas u Srbiji, samo što je zvuk neuporedivo bolji. I svaki bioskop ima toliko sala koliko nema u celoj Srbiji. Što je opet normalno jer kod nas, opet da ponovim, samo tržnocentarski bioskopi i postoje. 

Bilbordi vas napadaju sa svih strana, i naravno da se provali u koji je film koliko love uloženo. Za ovih nekoliko meseci najviše su me ’’napadali’’ Tom Kruz i Dvejn Džonson, tj ’’The Rock’’. Meni prilično besmislen lik, kažu da je dobar kao čovek, ali šta može da glumi izuzev mišićavu masu. Što i glumi. Trenutno je ceo grad u ’’Oblivion’’, ’’Pain & Gain’’ i ’’G.I. Joe’’ plakatima. I još jedan film ’’vrišti’’ sa svih strana, ali o njemu posebno, jer ga pogledah sinoć. Kakvo smeće, koji kretenizam, koliko glup film!!!

Uzgred, imaju i 2 Kinoteke. U jednoj je trenutno ciklus filmova Monti Klifta, a u drugoj FILM NOIR ciklus. Objektivno, naša Kinoteka je bolja u svakom pogledu od  ovdašnje, jer su ovde projekcije samo 4 dana u nedelji, dok u našoj svaki dan minimum 2 projekcije.

Ali htedoh reći da naravno nije sve tako obično, jer kada su premijere filma, u Holivud Bulevaru bude haos. Policajci blokiraju ulicu, a superstarovi pravo iz hotela idu u ’’Dolby theatre’’, koji se nekada zvao ’’Kodak theatre’’. Tu se i dodele Oskara održavaju. Crveni tepisi i sve ono što nam prikazuju na TV – u. To nemam pojma kako izgleda, a iskreno nije me ni zanimalo, a nemam pojma mogu li uopšte obični smrtnici ući u to čudo.

E, čudesni film koji pogledah sinoć bio je ’’The call’’, triler u kojem glumi Hale Beri. Reče mi lepša polovina da na filmskim forumima hvale taj film. Hale Beri mi je nikakva riba, isti izraz lica ima i kada puca i kada bije i kada joj prete i kada je skrhana bolom i sudbinom tužnom, a posebne emocije prema njoj imam od kada je gajila brkove u nekom praistorijskom filmu Edi Marfija. Imala je one paperjaste brčiće, kao mi na maturskoj večeri na kraju Osnovne škole.  Film ću rado prepričati,  kako reče maj sagnifikant adr – ’’ovo je NEO TRASH’’. Film : Vidimo lepu Beri kako prihvata pozive za 911 pa ili šalje pandure u akciju ili se zahvaljuje na besmislenim pozivima. I onda jednom nju tako zove tinejdžerka koju juri neki tip, Bog zna zašto, i to u njenoj kući, a prosto ti dođe da išamaraš tinejdžerku jer  plače i priča, stoji u mestu i čeka da je pokupi tip. Ali tu joj super Beri da instrukcije i ona zajebe tipa ali avaj, tip čuje telefon i tinejdžerka bude uhvaćena. I tu sada lična drama Beri, završi na sedativima – videli je kako guta pilulu – sve  se kao smirilo dok se ista priča nije ponovila kroz 6 meseci, i pametna Beri preslušavajući poziv u pomoć ulovi neki zvuk koji joj je bio sumnjiv, a tokom njene lične drame onaj psihopata koji kidnapuje tinejdžerke zapali nekog na benzinskoj pumpi, pa ubi lika kojem se učinio sumnjivim, a sve vreme se trese kao da ima groznicu ili nije uzeo dop jedno 10 dana ili je jednostavno lud kao što i jeste. I kada su žandari otkrili ko je, otišli mu na gajbu a ono normalna žena, dvoje dece, sve kao OK porodica, a on ispade neki medicinski brat koji zna da barata skalpelima i oštračima za noževe, ali nije ga druknula, nije se uplašila značke. I da skratim ovu budalaštinu, pošto već na 25-om minutu filma znamo i kako ubica izgleda i da če biti uhvaćen i sve hepi end i tra la la, taj psiho zapravo kidnapuje plavokose tinejdžerke jer ga podsećaju na njegovu preminulu sestru koja je davno, dok on beše dječačić, umrla od neke bolesti, pa ih skalpira ???? pa priča sa skalpom ?? , sve u tom nekom podrumu kuće koju je naravno otkrila Beri sve zahvaljujući onom zvuku koji joj beše sumnjiv, a telefon nema signal – gle iznenađenja – pa ona mora sama da se bije sa psihopatom pre nego što on ne skalpira i tu drugu devojku. Naravno da je stigla upravo kada je psiho započinjao skalpiranje, i on je odra od batina ali se tinejdžerka nekako oslobodi te mu zabi nož u leđa, ali on izvadi taj nož  te nastavi da ih vitla oko stolice za mučenje, i tako 10 minuta fajta koje bi retko koji UFC borac preživeo. I naravno obe su ga prejebale, i sada ’’žešći obrt’’ – umesto da pozovu muriju, one ga vežu za stolicu i kao – ’’e neće da robijaš, će da odapneš u svoju kolibu i njen podrum’’.  I kraj filma.

Došlo mi da plačem. Iskreno, muški, ljudski.  Do sledećeg glupog filma, prijatno. Odoh po svoju pilulu. Radovan Nastić Bensedin

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uFilm

Millie Bobby Brown u filmu Godzilla: King of the Monsters  %Post Title

Millie Bobby Brown u filmu Godzilla: King of the Monsters

Eleven iz Stranger things

Domino Magazin 20.07.2018
Johnny Depp odustao od tužbe  %Post Title

Johnny Depp odustao od tužbe

Postigao dogovor sa menadžerima

Domino Magazin 20.07.2018
Postoje tajne seks žurke u Hollywoodu  %Post Title

Postoje tajne seks žurke u Hollywoodu

Baš kao u Širom zatvorenih očiju

Domino Magazin 19.07.2018
Kako glumica Katherine Heigl zabranjuje tablete deci?  %Post Title

Kako glumica Katherine Heigl zabranjuje tablete deci?

Ima dobar trik

Domino Magazin 19.07.2018
Felicity Jones u filmu On the Basis of Sex  %Post Title

Felicity Jones u filmu On the Basis of Sex

Priča o vrlo važnoj ženi

Domino Magazin 18.07.2018
Bruce Willis otkrio istinu o Umri muški  %Post Title

Bruce Willis otkrio istinu o Umri muški

Pitanje koje je zanimalo fanove

Domino Magazin 18.07.2018
Keira Knightley u filmu Colette  %Post Title

Keira Knightley u filmu Colette

Osvaja Oskara?

Domino Magazin 18.07.2018
Robin Vilijams: U mojoj glavi  %Post Title

Robin Vilijams: U mojoj glavi

Premijera dokumentarca na HBO GO

Domino Magazin 17.07.2018
Stranger Things - Treća sezona se približava  %Post Title

Stranger Things – Treća sezona se približava

Objavljen novi triler koji nas vraća u osamdesete

Domino Magazin 17.07.2018
Nedelja ajkula proslavlja 30. rođendan  %Post Title

Nedelja ajkula proslavlja 30. rođendan

Shark Week se vraća 23. jula

Domino Magazin 17.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.