Beli Lotus 3 uskoro stiže. Treća sezona serije The White Lotus će se snimati na Tajlandu. Iako je ranije najavljeno da će se radnja odlične HBO serije dešavati u Japanu, Variety je još ranije preneo informaciju kako je lokacija ipak Tajland.

Producentkinja Georgina Pope sada je na filmskom festivalu u Tokiju potrvrdila ovu vest i otkrila zašto su promenili mesto za snimanje serije.

Pa, stvar je u novcu.

Vlada Tajlanda će u okviru programa za podsticanja stranih koprodukcija podržati projekat sa 4.4 miliona dolara.

Iako je produkcija već posetila Japan, gde su bili oduševljeni lokacijama, odluka je ipak da se serija seli na Tajland.

“Tajlandska vlada potvrdila je promene u sistemu filmskih subvencija koje sada iznose 30 posto povrata na ime troškova ostvarenih u Tajlandu. U slučaju treće sezone serije to znači 4.4 miliona dolara. Istovremeno, Japan uopšte nema takve subvencije”, precizirala je Pope.

Beli Lotus 3

Treća sezona serije Beli Lotus će se baviti sasvim novom tematikom i to ovog a puta istočnjačkom duhovnošću i religijom. Jedna od tema biće i smrt, potvrdio je Mike White, što znači da će ponovo neko umreti.

“Tokom prve sezone motivacija je bila novac, u drugoj je to bio seks. Mislim da će u trećoj sezoni biti satiričan i zabavan pogled na smrt, istočnjačku religiju i duhovnost. Ta iskustva mogla bi da budu u centru treće sezone serije”, rekao je White.

Još uvek se ne zna datum premijere kao ni glumačka postava.