Kulturna organizacija Mikser, organizator regionalnog festivala kreativnosti „Mikser“, raspisala je konkurs Young Balkan Designers za 2011. godinu, kao prirodan razvoj nacionale platforme Young Serbian Designers koja je u protekle dve godine na svetsku scenu lansirala najtalentovanije domaće mlade dizajnere.
 
Regionalni konkurs iz oblasti industrijskog dizajna otvoren je u ponedeljak, 1. novembra 2010. godine i traje do 20. decembra 2010. godine. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati do 35 godina koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije kao i zemalja iz okruženja. Rad može prijaviti samostalni autor ili autorski tim. Jedan autor ili autorski tim može prijaviti više radova.
 
Glavna nagrada na Mikser konkursu je izlaganje radova na najvećoj svetskoj smotri dizajna u Milanu u aprilu 2011. godine kao i učešće u međunarodnoj promotivnoj turneji pobedničkih radova u trajanju od godinu dana na regionalnim i evropskim izložbama i salonima: festival Mikser (Srbija), Sofia Design Week (Bugarska), Dan D (Hrvatska), Skopje Design Week (Makedonija), Weekend Media Festival (Hrvatska), Vienna Design Week (Austrija), Month of Design (Slovenija), itd.

Žiri kojim predsedava svetski priznati dizajner Konstantin Grčić iz Nemačke, Jelena Matić dizajner nameštaja i Docent na Šumarskom fakultetu u Beogradu i Maja Lalić, arhitekta i kreativni direktor festivala Mikser će objaviti rezultate 30 dana nakon zatvaranja konkursa.

Pobednici prethodna dva izdanja ovog važnog takmičenja su osim izlaganja na Milanskom sajmu nameštaja i promocije u okviru festivala Mikser 2010 dobili mogućnost da neke od svojih pobedničkih radova plasiraju  kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu.

Svi detalji i uputstvo za prijavljivanje na konkurs mogu se naći na adresi www.mikser.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime