Swarovski veštački dijamanti sada mogu da se kupe i u boji. U pitanju su dijamanti nastali u laboratoriji koji uz to imaju i zanimljive boje.

Laboratorijski veštački dijamanti nisu strani kompaniji pošto su još 2018 godine počeli da ih koriste, ali samo u beloj boji.

Swarovski veštački dijamanti

Swarovski ukazuje da su tehnološkom inovacijom uspeli da naprave neke od najređih boja koje imaju dijamanti u prirodi.

“Ako pogledate u dijamante koji su izvađeni iz zemlje njihove boje su veoma veoma retke. pa smo hteli da proslavimo ljudsku genijalnost i napravimo paletu od 16 boja koje se takođe nalaze i u prirodi, ali su veoma retki i veoma skupi”, rekao je Markus Langes-Swarovski iz kompanije.

Veštački dijamanti u boji će biti svrstani u četiri kateogrije i četiri stila koji će predstavljati različite kreativne izraze: modu, umetnost, muziku i arhitekturu.

Svaka kategorija će imati glavnu boju i nju će predstavljati 2.5 karatni kamen, dok će ostali biti od 0.25 do 1.5 karata.

Veštački dijamanti su skoro identični onima iz prirode po izgledu i karakteristikama i treba im oko tri nedelje da bi nastali u laboratoriji. Ipak, ukoliko imaju boje, proces “uzgajanja” je komplikovaniji i duži zbog recimo većeg pritiska koji je potreban.

Iako Swarovski dijamanti imaju relativno mali udeo u proizvodima kompanije, Langes-Swarovski smatra da bi oni mogli da prerastu u svoju kategoriju proizvoda koja bi ostvarila značajan rast u prodaji.

Swarovski će svoje obojene veštačke dijamante predstavili na Couture Fashion Week u Parizu.

Više o temi nakit pronađite na linku.