Ove jeseni u IKEA robnu kuću stižu zimske praznične kolekcije VÄRMER i VINTERFEST. Ali to nije sve! MARKERAD, jedna od najiščekivanijih kolekcija kreirana u saradnji sa dizajnerom Virgilom Ablohom, uskoro će se naći u robnim kućama.

VÄRMER

IKEA je pozvala dve dizajnerske kulture iz dva različita dela sveta, Švedske i Kenije, da kreiraju kolekciju inspirisanu praznicima koja će ih učiniti još lepšim. Korišćenjem svojih stilova i svakodnevnice kao početne tačke za svoj dizajn, VÄRMER je zaista kolekcija sa ličnim pečatom. Stoga, bez obzira na to da li ćeš provesti praznike igrajući se u snegu ili uživajući u tropskim predelima, VÄRMER kolekcija ima za svakoga po nešto, bez obzira na to gde slaviš praznike.

VÄRMER se sastoji od divnih, uvek aktuelnih i funkcionalnih komada nameštaja i ukrasa (i još mnogo toga) dizajniranih za sve vrste proslava, ali pre svega za zajedničke trenutke.

VÄRMER kolekcija je sada dostupna u robnoj kući IKEA i onlajn.

VINTERFEST

Praznično ukrašavanje može biti vrlo ličan proces. Bilo da voliš minimalistički pristup „manje je više”, ili praznike u svom punom sjaju, imamo ponešto za svakoga.

Ovogodišnji praznični asortiman koji će biti dostupan od oktobra 2019. inspirisan je savremenim načinima proslave i povezivanja ljudi. U ovoj kolekciji ćeš pronaći razigrane i smele oblike iz skandinavskog nasleđa koje kombinuje jednostavnost i bogate šare. Umetnički izraz se oslanja na ekološke materijale, jarko crvene, plave i neutralne boje.

VINTERFEST kolekcija je sada dostupna u robnoj kući i onlajn.

MARKERAD

MARKERAD limitirana kolekcija je rezultat uspešne saradnje kompanije IKEA i dizajnera Virgila Abloha. Kolekcija kombinuje funkcionalnost sa uličnom umetnošću i kulturnim referencama, a njen asortiman modnog nameštaja koji omogućava fluidno i moderno življenje, uključuje dnevni krevet, sto, stolicu, ogledalo, rasvetu, tkanine za krevet, komodu i dodatke.

Virgil je, uz Henrika Mosta, kreativnog lidera u kompaniji IKEA, sproveo sveobuhvatno istraživanje stila života mladih osoba kako bi razumeo njihove potrebe u trenutku kada se prvi put odlučuju na samostalan život. Zatim su kroz nekoliko radionica održanih u IKEA centru za dizajn u gradu Almhult, Švedska, zajedno radili na razvijanju skica i prototipova, fizički oblikujući proizvode u modelarskoj radionici.

„Želim da svaki proizvod u ljudima budi osećaj ponosa i želim da odličan dizajn bude glavni razlog za kupovinu.”, izjavio je Virgil Abloh.

Kolekcija će biti predstavljena u Srbiji, 2. novembra 2019. godine.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime