Predstavljanjem učesnika i proglašenjem pobednika konkursa 100% Future Serbia u Kulturnom centru Grad, počela je još jedna Beogradska nedelja dizajna. Beograđani će od 6. do 12. oktobra imati priliku da pogledaju radove više od sto mladih srpskih dizajnera, postavljene u izlozima od Kalemegdana do Slavije.

Ovaj projekat je deo Belgrade Design Week-a četvrtu godinu zaredom i namenjen je promovisanju talentovanih mladih kreativaca koji prvi put prikazuju svoje radove, ali i etabliranim autorima koji su poželeli da izlažu u izlozima centra Beograda. Pobednik četvrtog konkursa 100% Future Serbia je Igor Džukovski, industrijski dizajner (24).

-Učestvovao sam na konkursu sa autićem, igračkom na daljinsko upravljanje, koji je sada izložen u Muzeju primenjene umetnosti. Rad sam započeo kao fakultetski projekat, na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku za industrijski dizajn. Prvi put učestvujem  i mislim da će mi ova nagrada doneti poznanstva, zabavu, mnogo ću naučiti i sigurno će mi pomoći u karijeri, kaže Igor Džukovski.

Autori deset najboljih radova dobili su ulaznice za međunarodnu konferenciju Brand New World, koja je centralni deo Beogradske nedelje dizajna i trajaće od 9. do 11. oktobra.  Posetioci izložbe i slučajni prolaznici imaće  priliku da uživaju u izložbenim postavkama, dok će u isto vreme otkrivati nove i zanimljive lokacije u centru grada, koje prate desetine hiljada mapa projekta sa spiskovima izlagača i izloga, podeljenih na velikom broju info punktova u gradu.

Svečano otvaranje Belgrade Design Week-a zakazano je za utorak, 7.oktobar, u staroj fabrici Staklopan, Strahinjića bana 7-9 i trajaće do nedelje 12. oktobra. Deveta po redu Beogradska nedelja dizajna održava se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije i gradonačelnika Beograda, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, Privrednom komorom Srbije, Turističkom organizacijom Srbije, uz podršku i ambasada i institucija Japana, Holandije, Švajcarske, Nemačke, Meksika, Indije i Izraela.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime